Iz Veleža su davno ukazali na lopovluk: Zbog ove utakmice su krenula hapšenja SIPA-e

Radiosarajevo.ba
Iz Veleža su davno ukazali na lopovluk: Zbog ove utakmice su krenula hapšenja SIPA-e
PrtScr / Brojne sporne situacije na utakmice Goražde - Velež

U nekoliko gradova Bosne i Hercegovine jutros traje akcija kodnog imena Var, usmjerene protiv namještanja utakmica u Premijer ligi BiH i Prvoj ligi Federacije, koju provode pripadnici SIPA-e. Do sada su lišili slobode osam osoba, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba

Istragu u ovom predmetu Tužilaštvo BiH je provodilo više od godinu. Dio akcije je urađen i u saradnji sa Nogometnim savezom BiH, te predsjednicima pojedinih klubova koji se takmiče u Prvoj ligi Federacije BiH.

Sudijska lakrdija: Iz FK Velež objavili 19 pogrešaka arbitara na utakmici u Goraždu

Fudbalski klub Velež iz Mostara, na svom zvaničnom YouTube kanalu, napravio je kompilaciju sudijskih pogrešaka Kenana Bajraktarevića iz Orašja i njegovih pomoćnika Marija Grgića i Filipa Jarića, na utakmici protiv Goražda (0:1). Velež je u subotu u okviru Prve lige Federacije BiH doživio prvi poraz u sezoni i to upravo na gostovanju u Goraždu.

"Uskoro ćemo se oglasiti saopćenjem", potvđeno je jutros za Radiosarajevo.ba iz Nogometnog saveza BiH. 

Kako saznajemo pod sumnjom su utakmice Goražde - Velež, GOŠK - Budućnost Banovići i nekoliko utakmica koje je igrao sarajevski Olimpic, kao i Metalleghe iz Jajca.

Pod istragom su, navodno, Kenan Bajraktarević, Ante Bilješko, Ilija Živković, Haris Poprženović, Edin Mujkić, Mirza Kazlagić, Marko Pejić, Josip Martinović, te Salem Prolić, Irfan Durić, Fuad Zahirović, Vladimir Dominković... 

Upravo osumnjičeni Vladimir Dominković je, kako saznajemo, na utakmice očekivao određenu novčanu dobit. On je delegirao sudije od povjerenja, najčešće - osumnjičene Iliju Živkovića i Kenana Bajraktarevića za koje se sumnja da su utjecali na ishod tih utakmica.  

Sudija Ilija Živković, koji je često bio suspendiran zbog suđenja u Premijer ligi BiH, bio je u centru pažnje na utakmici GOŠK – Budućnost (3:2).

Iz Žurnala su naveli i nekoliko utakmica Olimpica, a najupečatljiviji je duel 6. kola Prve lige FBiH Metalleghe - Olimpic. Gosti iz Sarajeva su slavili u 98. minuti susreta sa 1:0. Sudija je bio Mirza Kazlagić, također jedan od osumnjičenih.

Jedan od osumnjičenih arbitara Haris Poprženović je bio glavni sudija meča Rudar Kakanj – Olimpik (0.1) u 14. kolu prošle sezone Prve lige FBiH.

SIPA pretresa kuće nogometnih sudija i delegata: Ima i poznatih imena

U okviru akcije kodnog imena Var, usmjerene protiv namiještanja utakmica u Premijer ligi BiH i Prvoj ligi Federacije, pripadnici SIPA-e jutros su počeli pretrese na najmanje pet lokacija u Orašju, Šamcu i Novom Travniku, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

Fudbalski klub Velež iz Mostara je još tokom marta na svom zvaničnom YouTube kanalu ukazivao na pogreške sudije Kenana Bajraktarevića iz Orašja.

Mostarci su napravili kompilaciju sudijskih pogrešaka Kenana Bajraktarevića iz Orašja i njegovih pomoćnika Marija Grgića i Filipa Jarića, na utakmici protiv Goražda (0:1).

SIPA uhapsila osam osoba pod sumnjom da su namještali utakmice

U okviru akcije kodnog imena Var, usmjerene protiv namještanja utakmica u Premijer ligi BiH i Prvoj ligi Federacije, pripadnici SIPA-e do sad su lišili slobode osam osoba, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović. Pretreseno je najmanje pet lokacija u Orašju, Šamcu i Novom Travniku.

Nakon utakmice Uprava mostarskog kluba oglasila se zbog lošeg suđenjem, objavili kompilaciju od 19 pogrešaka sudijske trojke, na kojima se moglo vidjeti da je riječ o, kako su iz Mostara potvrdili, klasičnoj  - sudijskoj krađi.

Uostalom, sami još jednom pogledajte kako se sudija Bajraktarević propisno obrukao:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije