Odluka o meču Goražde – Velež. Predsjednik Komisije: Strahujem za živote porodice

A. S.
Odluka o meču Goražde – Velež. Predsjednik Komisije: Strahujem za živote porodice
Arhiv / Čelnici FK Velež traže da se ponovi utakmica protiv Goražda

Javni linč mi ne treba, ne vidim svoju odgovornost u ovom slučaju i očekujem da danas nađemo pravedno rješenje. Iskren da budem, strahujem i za porodicu. Noćima ne spavam i želim da se sve ovo samo smiri.

To je u razgovoru za Radiosarajevo.ba kazao Nedim Selimotić, predsjednik Komisije za suđenje i sudije Prve nogometne lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Sudijska lakrdija: Iz FK Velež objavili 19 pogrešaka arbitara na utakmici u Goraždu

Komentar Barbareza na Twitteru o utakmici u Goraždu sve govori

Trener Veleža Rahimić sa suzama u očima: Uništili su nas, ne znam šta ću dalje...

Selimotić je posljednjih dana u centru nogometne bh. javnosti, nakon što je optužen da je kriv za niz propusta u ovom takmičenju poslije očigledne krađe Veleža na gostovanju u Goraždu (0:1), gdje je sudija Kenan Bajraktarević iz Orašja sa pomoćnicima Marijom Grgićem i Filipom Jarićem oštetio Mostarce.  

Predsjednik Komisije za suđenje i sudije Prve lige FBiH našao se i u skandalu, jer je prvo u subotu podnio neopozivu ostavku, da bi je u nedjelju iznenada povukao.

„Povukao sam ostavku jer sam ishitreno djelovao“, kazao je Selimotić za naš portal.

Komisije za suđenje i sudije Prve lige FBiH danas će donijeti odluku na vanrednoj sjednici koja je zakazana u 12 sati.

Selimotić je prije početka sjednice razgovarao za Radiosarajevo.ba i za naš portal je govorio o meču Goražde – Velež.

„Pogledao sam snimku spornog meča i zaista sam primjetio mnogo grešaka sudijske trojke. Tokom vanredne sjednice ostat ću dosljedan svom radu i tražit ću najveću moguću kaznu. No, pošto Komisija ima četiri člana, konačna odluka treba biti zajednička. Koja će biti? Zaista ne znam“, kaže Selimotić.

Skandal u bh. nogometu: Nedim Selimotić podnio ostavku, pa je iznenada povukao

Mostarci su prema Fudbalskom savezu FBiH poslali žalbu. Oni se nadaju da će utakmica u Goraždu biti ponovljena.

„To zaista ne mogu kazati, jer odluka nije na mojoj komisiji već je Takmičarskoj i Disciplinskoj komisiji. Ja mogu tražiti maksimalnu kaznu za sudije, a na ovim komisijama je da donesu odluku. Što se mene tiče, ako postoje elementi da se susret ponovi, to treba i učiniti“, kazao je Selimotić.

Na naše pitanje zbog čega strahuje za porodicu, Selimotić nam je otkrio:

„Živim u Mostaru i svih ovih dana nakon subotnje utakmice osjećam veliki pritisak. Djeca mi idu u školu, imam svoj privatni bitnis i ugrožena mi je buduća egzistencija. Želim da se sve ovo završi i da nastavim normalan život. Meni ovo ne treba, a nakon vanredne sjednice ponovo ću podnijeti ostavku. Važniji su mi porodica i prijatelji od svih ovih gluposti. Meni valja u Mostaru i dalje živjeti“.

Više o temi Goražde - Velež možete pročitati OVDJE.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije