Ivaylo Petev na odlasku sa klupe Zmajeva? Nakon Sušića i Hadžibegića pojavilo se novo ime

10
A. Sokolović
Ivaylo Petev na odlasku sa klupe Zmajeva? Nakon Sušića i Hadžibegića pojavilo se novo ime
Foto: Arhiv / BiH u potrazi za novim selektorom

Počelo je - Vico Zeljković ne miruje i već je u potrazi za novim selektorom Zmajeva.

Iako nije zvanično potvrđeno iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, a nije se ni zvanično oglasio predsjednik NSBiH, ali kada mediji iz manjeg bh. entiteta prvi počnu najavljivati smjenu selektora - onda se zna odakle vjetar puše.

Istina, još se ništa zvanično ne piše, ali se uveliko priča - Ivaylo Petev je bivši selektor Zmajeva.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

U Nogometnom savezu BiH kao prije osam godina: Hadžibegić i/ili Baždarević

U Nogometnom savezu BiH kao prije osam godina: Hadžibegić i/ili Baždarević

I odmah su krenula nagađanja, ali i priče o njegovom nasljedniku.

Prvi se javio Vahid Halilhodžić i kratku poruku poslao - u Nogometnom savezu BiH još uvijek je mnogo politike, nemojte na mene još računati.

I Vaha je otpao, iako bismo ga svi voljeli vidjeti na klupi Zmajeva. Znamo i da bi napravio posao.

Vahid Halilhodžić
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba: Vahid Halilhodžić

Safet Sušić. Pape je u Parizu, sada ima drugi prioritet jer mu je kćerka Livija podarila unuku, pa sve više slobodnog vremena nakon jutarnjeg treninga provodi u njenom stanu. Naravno, Sušić se ne bi libio da iz Nogometnog saveza BiH stigao poziv da ponovo sjedne na klupu Zmajeva.

Uostalom, Pape je jedini BiH odveo na Svjetsko prvenstvo (Brazil 2014.). Zašto ne bi Pape bio i prvi koji će BiH odvesti na Europsko prvenstvo?

Faruk Hadžibegić. Popularni Hadžija je majstor lobiranja. On od svih kandidata ima najviše veza. Na kraju njemu nije ni mrsko otići do NSBiH "na kafu" da bi saznao šta se iza brda dešava. Kažu mi izvori iz NSBiH da je već bio. Nisu mi javili da je sjedio sa Vicom Zeljkovićem. Ne bih se ni začudio da jeste.

Hadžibegić voli klupu Zmajeva. Voli on i FK Sarajevo, ali na tu klupu, opet, kaže ne bi nikada sjeo. Sjeo bi do Ismira Mirvića da mu bude desna ruka kod stvaranja europskog Sarajeva. Kada bi ga pitali gdje bi prije, kao iz topa bi kazao - selektor.

/ Anketa

Koga želite na mjestu selektora nogometne reprezentacije BiH?
Rezultati

Slične ambicije ima i Mehmed Baždarević. S tim da je Meša malo skromniji. On neće ići na kafu u NSBiH, ali će tražiti bliske ljude Vici Zeljkoviću. Uostalom, kao i Hadžibegić. Bivši as Željezničara ne krije svoje ambicije da dobije još jednu priliku na klupi. Uvjeren je da bi ga Edin Džeko i ekipa zagotivili. Uostalom, i znaju se iz bivših mandata.

Vladimir Petković. Bivši selektor Švicarske u nekoliko navrata je hvalio Zmajeve. Često je znao govoriti da Zmajevi imaju tim za velika takmičenja. Djelovao je pošten, jer je to govorio dok je imao angažman. U svakom slučaju o njemu vrijedi razmisliti kao o opciji. 

Selektor Ivaylo Petev
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Selektor Ivaylo Petev

Ivaylo Petev. Poslije Safeta Sušića napravio je historijski plasman - odveo je Zmajeve u Diviziju A Lige nacija. To mu se mora čestitati. Od svih prošlih selektora bio je pod najvećim pritiskom. Vico ga nije podnosio jer je stao na stranu Bosne i Hercegovine kada se zakazivala prijateljska utakmica sa Rusijom.

Zmajevi ostaju bez selektora: Petev neće dobiti novi ugovor?

Zmajevi ostaju bez selektora: Petev neće dobiti novi ugovor?

Nikada javno nije rekao da je protiv igranja te utakmice sa Rusima, ali mu se u očima vidjelo da kaže - NE. Stao je na stranu Džeke, Pjanića i ostalih i izgubio povjerenje Vice. Pokazao se da je ljudina. Za sve mu hvala. Ostao na klupi ili 29. decembra bio već bivši.

I za kraj još jedno novo ime - Miroslav Đukić. Vodio je selekciju Srbije, bio na klupi Partizana te mnogih španskih klubova od kojih je najveća Valencia. Sada je bez angažmana. Naš odgovor - sumnjamo da bi se uklopio. Može doći samo "po zadatku".

Dok ovo čitate nemojte se iznenaditi da će u opciji biti novo ime. Brzo će 29. decembar. Vjerujemo da predsjednik Vico Zeljković zna šta radi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije