Italijanski kuhar otkrio tajnu Cristianove ishrane - jedan sastojak je ključan

1
Radiosarajevo.ba
Italijanski kuhar otkrio tajnu Cristianove ishrane - jedan sastojak je ključan
Instagram / Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo ima 36 godina, ali i dalje nastavlja da pomjera granice i obara svjetske rekorde. Nedavno je poslije dva gola za Portugal ušao i u Ginisovu knjigu rekorda, a u svemu tome u velikoj mjeri pomaže mu ishrana.

Dovoljno je da pogledate jednu fotografiju Portugalca bez majice i jasno je da vodi računa o svakom detalju svoje ishrane, a sada je jedan italijanski kuhar otkrio detalje Ronaldove ishrane.

Ronaldo je shvatio da je ključ njegove dugotrajnosti na terenu upravo i to kako se hrani, a glavni kuvar Giorgio Barone jedno vrijeme je živio sa njim kako bi vodio računa o njegovoj ishrani.

"Nema skupe hrane, već zdrave hrane. Koristim organske i prirodne namirnice - ribu, piletinu, teletinu, jaja, avokado, kokosovo ulje i crni pirinač", počeo je Barone za Mirror.

"Morate da se brinete o svom tijelu kao da se brinete o Ferariju", rekao je Italijan.

On je sa Ronaldom živio u Torinu tokom njegovog boravka u Juventusu, prije nego što je Cristijano riješio da se vrati u Manchester i ponovo obuče dres Junajteda. Barone kaže da je za njegove obroke jako važan jedan sastojak - kokosovo ulje. Ono, ističe, pomaže u sagorijevanju masti i poboljšava holesterol.

"Kuham koristeći kokosovo ulje. Vrlo je važno i da pijete dosta vode, ali prečišćene. Naravno, sve to je kombinovano sa teškim treninzima, ali i odmor je vrlo važan dio treninga i ishane. I treba jesti rano uveče, a ne kasno", otkrio je Barone sve ono što je Ronaldo poštovao tokom boravka u Italiji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije