Ronaldo potpisao za Manchester: Jedva čekam da igram na Old Traffordu

0
AA
Ronaldo potpisao za Manchester: Jedva čekam da igram na Old Traffordu
Foto: Manchester United / Cristiano Ronaldo

Fudbalski klub Manchester United jutros je potvrdio da je Cristiano Ronaldo potpisao dvogodišnji ugovor.

Ronaldo se na Old Trafford vraća nakon 12 godina, tokom kojih je igrao za Real Madrid i Juventus te u tom periodu četiri puta proglašen za najboljeg fudbalera svijeta. Jednu “Zlatnu loptu“ dobio je i kao igrač Uniteda 2008. godine.

“Manchester United je klub koji je uvijek imao posebno mjesto u mom srcu, i bio sam ‘preplavljen’ porukama koje sam dobio od objave mog povratka u petak. Jedva čekam da igram na Old Traffordu pred punim stadionom i ponovo vidim navijače. Radujem se što ću se pridružiti timu nakon reprezentativnih utakmica i nadam se da nas očekuje vrlo uspješna sezona”, rekao je 36-godišnji Ronaldo za klupsku internet stranicu.

Ćudić: "Drage kolege, da li se sjećate gdje ste bili u ljeto 1992...."

Ćudić: "Drage kolege, da li se sjećate gdje ste bili u ljeto 1992...."

Ronaldo je karijeru počeo u lisabonskom Sportingu iz kojeg je 2003. godine prešao u United za koji je nastupao šest sezona te odigrao 292 takmičarske utakmice i postigao 118 golova. Prije odlaska u Real 2009. godine sa “crvenim đavolima“ je osvojio tri naslova engleskog šampiona, dva Liga kupa te po jedan FA kup, Ligu šampiona, Superkup Engleske i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije