Iskusni španski fudbaler napušta Monaco i traži novi klub

0
AA
Iskusni španski fudbaler napušta Monaco i traži novi klub
Foto: EPA / Cesc Fabregas

Rukovodstvo francuskog kluba Monaco saopćilo je da će iskusni španski fudbaler Cesc Fabregas napustiti klub po isteku ugovora krajem ovog mjeseca, javlja AA.

Bivši fudbaler Arsenala, Barcelone i Chelseaja Fabregas proteklu sezonu je imao probleme sa povredama, zbog čega je odigrao samo dvije utakmice League 1 u kojoj je Monaco završio treći, iza Marseillea i prvaka PSG-a.

"AS Monaco zahvaljuje Cescu Fabregasu na svemu što je učinio u klubu i želi mu sve najbolje u budućnosti. Moltes gracies, Cesc!“, navodi se u saopćenju iz Monaca.

NES BiH: Za Dodika su Srbi najveće žrtve, a u masovnim grobnicama su samo Bošnjaci

NES BiH: Za Dodika su Srbi najveće žrtve, a u masovnim grobnicama su samo Bošnjaci

Fabregas je u Monaco došao u januaru 2019. godine, a u ranijim medijskim nastupima je kazao da još ne namjerava okončati igračku karijeru.

“Sigurno je da je gotovo između Monaca i mene. Ugovor mi ističe u junu i tražim novi početak. Mojoj glavi je potreban novi početak, negdje drugdje“, rekao je nedavno Fabregas za francuski list “So Foot“.

On je kazao da mu je protekla bila najgora godina i karijeri i u životu, jer nezadovoljan u fudbalu ne može biti ni psihički jak ni sretan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije