Inspirativan govor američke fudbalerke Megan Rapinoe: Volimo više, manje mrzimo

Radiosarajevo.ba
Inspirativan govor američke fudbalerke Megan Rapinoe: Volimo više, manje mrzimo
Foto: EPA-EFE / Megan Rapinoe na proslavi titutle svjetskog prvaka u fudbalu

Ženska fudbalska reprezantacija Sjedinjenih Američkih Država osvojila je Svjetsko prvenstvo a jedna od najistaknutijih fudbalerki bila je Megan Rapinoe.

Nakon što su osvojili titulu prvaka svijeta, u New Yorku je priređen veliki doček za svjetske prvakinje. Sjajna atmosfera bila je u New Yorku: konfeti, vatromet, trube iz automobila, dok publika uzvikuje: “USA, USA!”

Gradonačelnik New Yorka Bill De Blasio i predsjednik Fudbalskog saveza SAD-a Carlos Cordeiro dočekali su fudbalerke.

A onda je uslijedio vrlo inspirativan govor Megan Rapinoe, koja je ujedno i zamjenica kapitena u reprezentaciji.

Ovo je moja poruka svima: Moramo biti bolji. Moramo voljeti više. Moramo mrziti manje. Moramo više slušati, a manje pričati. Moramo znati da je ovo svačija odgovornost. Svaki pojedinac koji se slaže ili ne slaže. To je naša odgovornost da napravimo svijet boljim mjestom”, poručila je Rapinoe.

“Mislim da ovaj tim je uradio sjajan posao, koji smo mi iznijele na svojim ramenima, uzimajući u obzir poziciju na kojoj se nalazimo na ovom svijetu. Da mi smo sportistkinje. Da, mi igramo fudbal. Da, mi smo ženski sportisti. Ali mi smo više od toga. Vi ste više od toga. Vi ste više od navijača. Vi ste više od nekoga ko samo podržava sport. Vi niste neko ko se samo uključi svake četiri godine. Vi viđate ove ulice svaki dan, vi komunicirate sa svojom zajednicom svaki dan. Kako vi činite boljom svoju zajednicu? Kako ljude oko sebe činite boljim? Vašu porodicu, najbliže ljude oko sebe? ”, rekla je Rapinoe pred publikom koja ju je pozdravila velikim aplauzom i ovacijama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije