Dijelio je svlačionicu s našim Bosancem, a sada mora u zatvor u Italiji

1
Radiosarajevo.ba
Dijelio je svlačionicu s našim Bosancem, a sada mora u zatvor u Italiji
Foto: EPA-EFE / Fabrizio Miccoli

Italijanski napadač Fabrizio Miccoli (42) koristio se mafijaškim metodama i zbog toga ide u zatvor.

Poznati italijanski napadač "žario je i palio" jedno vrijeme Serijom A, međutim, imao je problem sa zakonom i zbog toga će morati iza rešetaka.

Naime, Miccoli je u utorak osuđen na tri godine i šest meseci zatvora, a presudu je definitivna.

Zoran Kesić: 'Samo Vučić, Dačić, Vulin, Brnabić i Dodik Srbima lijepe etiketu genocidnog naroda'

Zoran Kesić: 'Samo Vučić, Dačić, Vulin, Brnabić i Dodik Srbima lijepe etiketu genocidnog naroda'

Slučaj se još od 2013. godine provlači po sudovima u Italiji, međutim na posljednju presudu Miccoli nema pravo žalbe, prenosi Gazzetta dello Sport, koja dodaje da će Miccoli uskoro u zatvor.

Miccolijeva karijera bila je turbulentna, a dijelio je svlačionicu i sa jednim bh. fudbalerom. Bilo je to u malteškoj Birkirkari, a u pitanju je Edin Murga, bivši fudbaler Tuzla Cityja, Mladosti DK, visočke Bosne, GOŠK-a…

Italijanski napadač je osuđen zbog "nasilne iznude novca" mafijaškim metodama, uz pomoć Maura Laurichelle, jednog od glavnih "bosova" u Palermu, koji je osuđen na sedam godina zatvora.

Sve je počelo prije skoro deset godina kada je Miccoli pokušao da uzme 12.000 eura prijetnjama i nasiljem. Htio je da "reketira" Andreau Grafagninija, gazdu jednog italijanskog noćnog kluba, a sve u dosluhu sa mafijašima iz Palerma čije je metode vrlo brzo naučio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije