Nesuđeni Zmaj se obrukao: Jedan od najvećih promašaja otkad postoji Liga prvaka

3
Radiosarajevo.ba
Nesuđeni Zmaj se obrukao: Jedan od najvećih promašaja otkad postoji Liga prvaka
FOTO: Screenshot / Nevjerovatan promašaj Harisa Seferovića

Napadač Benfice Haris Seferović sinoć se obrukao.

U samom finišu susreta 5. kola grupne faze Lige prvaka Seferović je mogao srušiti snove Barcelone o plasmanu u knock out fazu takmičenja, ali je zabilježio jedan od najvećih promašaja u historiji takmičenja.

U 93. minuti, nakon jedne kontre, Seferović je izbio sam pred Ter Stegena, zaobišao ga, ali sa svega sedam metara promašio čitav gol.

Preokret na VN Belgije: Russell diskvalifikovan, Hamilton pobjednik

Preokret na VN Belgije: Russell diskvalifikovan, Hamilton pobjednik

Trener Benfice Jorge Jesus nakon meča je kazao da ovako nešto nije vidio 30 godina.

"Istina je da je Barcelona kroz utakmicu imala šansu ili dvije za zabiti gol, ali odigrali smo dobro u odbrani, a u završnici smo imali i šansu u kojoj na Barceloninom golu nije bilo golmana. Trener sam 30 godina i takvo nešto nisam nikad vidio, a, evo, nažalost se to dogodilo sad meni i Benfici", kazao je Jesus nakon meča.

Da je Seferović pogodio, Benfica bi sada bila na drugom mjestu u grupi E i potisnula Barcelonu na treće. I ovako, klub iz Lisabona ima velike šanse da se domogne knock out faze jer u posljednjem kolu igra protiv Dynamo Kijeva dok Barcelone ide u goste Bayernu.

Portali zbog TV prava ne smiju prikazivati snimke s utakmica Lige prvaka, pa promašaj Seferovića možete pogledati OVDJE.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije