Chelsea pregazio Juventus, Xavijeva Barca nije uspjela pobijediti Benficu

0
Radiosarajevo.ba
Chelsea pregazio Juventus, Xavijeva Barca nije uspjela pobijediti Benficu
Foto: EPA / Plavci nastavili nevjerovatnu seriju

Šest utakmica četvrtog kola grupne faze Lige prvaka odigrano je večeras u terminu od 21 sat, a Chelsea je još jedan klub koji je osigurao nokaut fazu najjačeg klupskog takmičenja na svijetu. Plavci su večeras potopili Juventus.

Chelsea je savladao Juventus sa 4:0, a tako je klub sa Stamford Bridgea preuzeo prvo mjesto u grupi. Chalobah je doveo Plavce u prednost u 25. minuti, a potom su na početku drugog dijela dokrajčili Staru damu. Pogodio je James u 56. minuti, a Hudson-Odoi dvije minute poslije. U sudijskoj nadoknadi konačan rezultat postavio je Werner.

Malmo je remizirao sa Zenitom na domaćem terenu (1:1). Rieks je u 28. minuti pogodio za 1:0 na asistenciju Birmančevića, a Dzyuba je promašio penal u 52. minuti. Švedski klub je u sudijskoj nadoknadi ispustio pobjedu. Rakitsky je iskoristio svoj udarac sa bijele tačke za 1:1. Anel Ahmedhodžić je igrao svih 90 minuta, a Adi Nalić je presjedio na klupi.

Sanela Krsmanović Bistrivoda: O predstavi Seljačka opera, Sanjarnici i pozorišnoj magiji

Sanela Krsmanović Bistrivoda: O predstavi Seljačka opera, Sanjarnici i pozorišnoj magiji

Barcelona je remizirala sa Benficom na Nou Campu. Igrač utakmice bio je Otamendi koji je u nekoliko navrata sjajnim startovima zaustavio igrače Katalonskog kluba.

Barca je preko Arauja u 84. minuti zatresla mrežu, ali gol je poništen zbog ofsajda, a u posljednjim trenucima Seferović je nevjerovatno promašio za trijumf portugalskog tima.

Ovo je bio prvi meč u Ligi prvaka na klupi Katalonaca za Xavija Hernandeza.

Sevilla je u okviru grupe G savladala Wolfsburg sa 2:0 golovima Jordana u 13. minuti i Mira u sudijskoj nadoknadi, a u okviru ove grupe rezultatom 1:0 je završen drugi meč u kojem je Lille savladao Salzburg. Pogodak je postigao David u 31. minuti.

Najefikasniji meč večeri odigrali su Young Boys i Atalanta (3:3). U ovom meču viđeno je nekoliko preokreta. Siebatcheu, Sierro i Hefti su pogađali za švicarski klub, dok je su za ekipu iz Bergama pogađali Zapata, Palomino i Muriel.

Rezultati:

Grupa E

Barcelona – Benfica 0:0

Grupa F

Young Boys – Atalanta 3:3

Grupa G

Lille – Red Bull Salzburg 1:0

Sevilla- Wwolfsburg 2:0

Grupa H

Chelsea – Juventus 4:0

Malmo – Zenit 1:1

     

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

       

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

       

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

       

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije