Igrali su Modrić, Boban, Šuker, Prosinečki..., onda su došli Hajrović i Gojak

A. S.
Igrali su Modrić, Boban, Šuker, Prosinečki..., onda su došli Hajrović i Gojak
Foto: EPA-EFE / Amer Gojak

Luka Modrić, Zvonimir Boban, Davor Šuker, Velimir Zajec, Robert Prosinečki, Mario Mandžukić, Ćiro Blažević, oba Kranjčara Cico i Niko... To su najveće legende hrvatskog nogometa koji nisu uspjeli s Dinamom ostvariti ono što je sinoć pošlo za nogom reprezentativcima  Bosne i Hercegovine, Ameru Gojaku i Izetu Hajroviću.

Delirijum u Zagrebu: Hajrović i Gojak zaigrali kolo, zapjevao se Halid Bešlić

Amer Gojak i Izet Hajrović zlatnim slovima ispisali historiju Dinama

Novi Misimović podigao pun Maksimir na noge: Fantastičan Amerov gol petom

Dinamo će nakon 48, ustvari 49 godina kada na proljeće bude igrana šestnaestina finala Europske lige, zaigrati na proljeće u Europi. 

Nikako iz ove priče o Dinamu ne valja izostaviti i jako finu desetku u liku Edina Mujčina. Taj Zmaj je ostavio veliki trag u ovom timu netom nakon agresija na Bosnu i Hercegovinu i Dinamo, o kojem su kada smo bili gore u Zagrebu, s velikom poštovanjem uvijek govorili navijači Dinama.

Izet Hajrović - undefined

Foto: EPA-EFE: Izet Hajrović

Nogometaši Dinama osigurali su dva kola prije kraja prolazak u šesnaestinu finala Europske lige te će prezimiti u Europi prvi puta nakon 1970. godine.

Mediji u Hrvatskoj puni su hvale ove generacije Dinama, a mi izdvajamo svakako našeg Gojaka, za kojeg već sada mnogi govore da je novi Zvjezdan Misimović.

Hajrović je ranijim golovima potvrdio epitet najboljeg strijelca Dinama. Kod selektora Roberta Prosinečkog još je na "ledu", ali to ne znači da u nekim narednim susretima neće dobiti priliku da i među Zmajevima još jednom, nakon gola u Slovačkoj, potvrdi kvalitet sjajnog golgetera.  

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije