Amer Gojak i Izet Hajrović zlatnim slovima ispisali historiju Dinama

A. S.
Amer Gojak i Izet Hajrović zlatnim slovima ispisali historiju Dinama
Foto: EPA-EFE / Dinamo sjajno odigrao protiv Spartaka

Na stadionu Maksimir u Zagrebu večeras je odigran jedan od najvažnijih susreta u Dinamovoj historiji.

Susret četvrtog kola Grupe D Europske lige između Dinama i Spartaka iz Trnave i pobjeda od 3:1, donio je timu iz Zagreba dugo čekan plasman u nastavak takmičenja i ostanak u Europi, što ovaj klub nije zabilježio u 48 proteklih godina.

Modrima je pobjeda nad Spartakom od 3:1 osigurala toliko željeno europsko proljeće i prekid crnog niza.

Najzaslužniji za ovaj veliki uspjeh večeras je bio reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak, koji je postigao vodeći gol za Dinamo.

Novopečeni Zmaj se odlično snašao u gužvi pred golom gostiju u 22. minuti i petom je poslao loptu u mrežu… Doprinos je dao i drugi internacionalac BiH u Dinamo Izet Hajrović, od kojeg je i krenula akcija kod prvog gola. 

Amer je zbog sjajnog gola aplauzom nagrađen na punom Maksimiru (18.154 gledatelja), koji je sve vrijeme susreta bio u magli.

Amer Gojak i Izet Hajrović zlatnim slovima ispisali historiju Dinama. Večeras je to bio Gojak, a Hajrović je ranije postigao važne golove u mečevima sa Anderlechtom, Fenerom...

Dodajmo, da mnogi stručnjaci Gojaku predviđaju sjajnu karijeru i već sada mu dodjeljuju tešku ulogu da je novi Zvjezdan Misimović u dresu Bosne i Hercegovine.

U 36. minuti na semaforu je pisalo već 2:0 za Dinamo. Stojnović je ubacio na drugu stativu, gdje je loptu u vlastitu mrežu poslao Andrej Kadlec.

 Na poluvremenu čelnici Spartaka pritisli su bili sudijsku trojku da prekine susret zbog magle, ali je meč ipak nastavljen.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Marko Vrba (@okramabrv) on

U drugom poluvremenu gosti su se bolje snašli i u 63. minuti smanjili prednost Zagrepčana.

Pogodak je za goste postigao Vakhtang Čanturišvili. Gruzijac je pogodio u suprotan ugao nakon prodora po lijevoj strani.

Do kraja susreta Dinamo je postigao još jedan gol. Strijelac u 80. minuti je bio Mislav Oršić, koji je malo zatim napustio igru.

S ovom pobjedom Dinamo ima maksimalnih 12 bodova nakon četiri gola i svakako zaslužuju sve čestitke.     

     

Rezultati by SofaScore
 
Ovo su svi večerašnji rezultati:  
Svi rezultati 4. kola Europske lige - undefined

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije