Delirijum u Zagrebu: Hajrović i Gojak zaigrali kolo, zapjevao se Halid Bešlić

Radiosarajevo.ba
Delirijum u Zagrebu: Hajrović i Gojak zaigrali kolo, zapjevao se Halid Bešlić
PrtScr / sa slavlja u svlačionici Dinama nakon prolaza grupne faze

Nogometaši Dinama sinoć su osigurali prolazak u šesnaestinu finala Europske lige te će prezimiti u Europi prvi puta nakon 1970. godine.

Na Maksimiru, koji je bio sve vrijeme u magli, u susretu četvrtog kola D grupe u Zagrebu pobijedili su slovački Spartak iz Trnave sa 3:1.  

Amer Gojak i Izet Hajrović zlatnim slovima ispisali historiju Dinama

Novi Misimović podigao pun Maksimir na noge: Fantastičan Amerov gol petom

Pogotke su za hrvatskog prvaka postigli bh. reprezentativac Amer Gojak (22), te Andrej Kadlec (35-ag) i Mislav Oršić, dok je strijelac za Spartak bio Vakhtang Chanturishvili (63).

U svlačionici nakon susreta prava ludnica. Gojak i Izet Hajrović su sa ostalim igračima Dinama zaigrali kolo, a kao i prošlog puta ponovo se zapjevao Halid Bešlić.

Inače, prolaskom grupe Europske lige nogometaši Dinama ne samo da su ispunili svoje i snove svojih navijači, već su ‘prezimljavanjem’ u Europi dobro napunili i klupsku blagajnu.

Plasirajući se u takmičenje Dinamo je zaradio 2,92 miliona eura, što treba dodati na zaradu od plasmana u doigravanje Lige prvaka koja je iznosila oko pet miliona eura.

Budući da se svaka pobjeda u Europskoj ligi nagrađuje sa 570,000 eura ove četiri uvodne Dinamovu su blagajnu napunile za 2,28 miliona eura.

Treba znati i ovo – plasman u šesnaestinu finala klubu donosi 500.000 eura, u osminu finala 1.1 miliona eura, a u četvrtfinale 1.5 miliona eura. 

Naslov prvaka Europske lige klubu donosi 8.5 miliona eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije