Igrači FK Sarajevo otputovali na pripreme u Tursku

Radiosarajevo.ba
Igrači FK Sarajevo otputovali na pripreme u Tursku
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / FK Sarajevo ide na pripreme u Tursku

Nogometaši Fudbalskog kluba Sarajevo sa Sarajevskog aerodroma otputovali su danas na drugi dio priprema koji će odraditi u turskoj Antaliji.

Izabranici Vinka Marinovića su u dosadašnjem dijelu priprema odigrali dvije utakmice. Nakon što su poraženi od Ljubuškog 0:2, u duelu protiv Rudara iz Kaknja slavili su pobjedu od 3:0. 

Novinarima su se prije polaska u Antaliju obratili novi trener Vinko Marinović i kapiten Krste Velkoski. Marinović je istakao da će ekipa odigrati tri prijateljske utakmice u Antaliji, gdje je otputovalo 27 nogometaša.

"Sigurno da ove dvije sedmice mogu biti zadovoljan sa radom igrača i izvršavanjem njihovih obaveza. Uspjeli smo odigrati dvije utakmice, prvu smo izgubili, ali radimo na nekim stvarima da ispravimo sve greške. Svaka utakmica nam pokaže nešto novo.

Igramo sa Desnom iz Ukrajine, igramo sa ekipom iz Kazahstana, ne znam još ime, te ćemo vidjeti još jednog protivnika. U Antaliju putuje 27 igrača", dodao je Marinović.

Podsjetimo, Sarajevo je poslije 19 odigranih utakmica lider na tabeli, a proljetni dio će otvoriti utakmicom protiv ekipe Tuzla City na Koševu.

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije