Igman skupo koštali promašaji: Daniel Lukić donio pobjedu Širokom Brijegu

0
Radiosarajevo.ba
Igman skupo koštali promašaji: Daniel Lukić donio pobjedu Širokom Brijegu
Foto: Facebook / Novajlija u Premijer ligi BiH poražen

Fudbaleri Širokog Brijega su danas u Doboju kod Kaknja s minimalnih 1:0 savladali novajliju u Premijer ligi BiH, ekipu Igmana iz Konjica.

Igman je u ovoj utakmici pokazao mnogo više od gostiju s Pecare, posebno u prvom poluvremenu, ali ekipa Adnana Elezovića je jednostavno propustila veliki broj šansi. Kazna za to stigla ih je na startu drugog poluvremena, kada pobjedonosni gol za Široki postiže Daniel Lukić.

Od početka utakmice je konkretniji bio Igman, pa je već u 3. minuti odbrana gostiju morala blokirati jedan pokušaj napadača Konjičana.

Nove čistke u Kremlju: Pao jedan od najbogatijih Putinovih saradnika

Nove čistke u Kremlju: Pao jedan od najbogatijih Putinovih saradnika

Počela Premijer liga BiH: Amaru Osimu i Veležu bod na Mokrom Docu

Počela Premijer liga BiH: Amaru Osimu i Veležu bod na Mokrom Docu

U 12. minuti vidjeli smo konfuznu reakciju odbrane Širokog Brijega. Loptu je uzeo Mirsad Ramić, krenuo ka golu, ali nije uspio uposliti usamljenog Damira Hrelju.

Upravo je Hrelja tri minute poslije imao veliku priliku. Dobro je šutirao sa 12-13 metara, ali vrhovima prstiju to brani golman Širokog Tomislav Adolf Tomić.

Već u 16. minuti nova uzbuđenja pred golom gostiju. Demir Jakupović je pokušao u dva navrata, ali Tomić to nekako zaustavlja. Nedugo nakon toga je Tomić odbranio i pokušaj Ramića.

U 22. minuti je Nermin Alagić sa velike udaljenosti uputio pravi projektil ka golu Širokog Brijega, ali su gosti imali sreće i lopta je pogodila stativu.

Deset minuta poslije Ramić prijeti udarcem glavom, ali loptu šalje preko gola. U 35. minuti vidjeli smo prvi opasniji napad Širokog na utakmici. Nakon ubačaja s desne strane Daniel Lukić nije uspio dobro glavom zahvatiti loptu.

U 38. minuti je izblokiran Petar Bojo, koji je u toj situaciji mogao i mnogo bolje. Ostalo je 0:0.

Igman loše otvara drugo poluvrijeme, u 54. minuti se iznenada ukazala šansa za Široki Brijeg i Lukić je koristi. Sjajno je prevario napadač Širokog Dupovca, a potom matirao Ćemana za 0:1.

U nastavku smo gledali slab fudbal u Doboju kod Kaknja, pa nije bilo previše uzbuđenja. U 70. minuti je Bojo bio u akciji, ali ga je izblokirao Marijan Ćavar.

Lijepu akciju odigrali su potom Senad Kašić i Elvir Duraković, ali drugi je simulirao i pokušao iznuditi penal, što je lijepo vidio sudija Irfan Peljto i pokazao mu žuti karton.

U 85. minuti Anel Hebibović šutira, ali ide lopta pored gola. Dvije minute prije kraja šansu je imao i Alagić, ali je loše zahvatio loptu sa svega desetak metara. Još je u finišu prijetio i Ramić, ali nedovoljno dobro da donese bod Igmanu. Ostalo je 0:1 za Široki, koji je upisao tri boda na startu nove sezone, piše SC Sport.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Igman – Široki Brijeg 0:1 (Lukić 55’)

Stadion u Doboju kod Kaknja. Gledalaca: 100. Žuti kartoni: Drljević, Duraković (Igman). Pejić, Bagarić, Medić, Lukić (Široki Brijeg).

Igman: Ćeman, Alagić, Duraković, Dupovac, Velić, Bašagić, Bojo (od 89. Blagojević), Drljević (od 89. Bibić), Hrelja (od 46. Kašić), Jakupović (od 70. Hebibović), Ramić.

Široki Brijeg: Tomić, Medić, Valinčić, Mašić, Šuto, Knežević (od 67. Barišić), Ćavar, Pejić (od 90. Lasić), Vukoja (od 82. Prusina), Bagarić (od 67. Ljubić) i Lukić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije