Ibišević donio pobjedu Herthi, Wolfsburg u finišu do pobjede nad Schalkeom

Radiosarajevo.ba
Ibišević donio pobjedu Herthi, Wolfsburg u finišu do pobjede nad Schalkeom
Nakon što je sinoć Bayern pobijedio Hoffenheim u uvodnom susretu nove sezone Bundeslige sa 3:1 danas je u terminu od 15.30 sati odigrano pet utakmica prvog kola.

Bivši bh. reprezentativac Vedad Ibišević postigao je pogodak u prvom meču nove sezone njemačke Bundeslige, a on je svojoj Herthi donio pobjedu protiv Nurnberga na domaćem terenu.

Augsburg je slavio na gostovanju kod Fortune Dusseldorf sa 2:1 iako su domaći imali prednost preko Ramana iz 39. minute utakmice. Ipak, pobjedu gostima su donijeli Hinteregger i Hahn u nastavku.

Muller i Haller su pogađali za pobjedu Frankfurta na gostovanju u Freiburgu dok je Hertha preko Vedada Ibiševića povela protiv Nurnberga da bi Ishak u 84. minuti promašio jedanaesterac i ostalo je 1:0 do kraja susreta.

Zanimljivu utakmicu su odigrali Wolfsburg i Schalke, bilo je 2:1. Domaći su poveli preko Brooksa u 33. minuti susreta da bi u 65. Nastasić dobio direktan crveni karton. U 85. minuti strijelac gola za domaće je dobio također crveni karton, a svega minutu kasnije Bentaleb sa jedanaest metara izjednačio rezultat, a pobjedu domaćima je donio Ginczek u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

I u meču između Bremena i Hannovera nije bilo pobjednika, bilo je 1:1. Weydandt je doveo goste u vodstvo u 77. minuti susreta da bi osam minuta kasnije Gebre Selassie postavio konačnih 1:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije