... / NS BiH: I dalje bez selektora reprezentacije BiH, naredna sjednica još nije zakazana

13. 01. 2021. u 13:30:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Sapunici u koju je prerastao izbor selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine ne nazire se kraj, a Zmajevi još uvijek nemaju šefa stručnog štaba iako su do početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru ostala samo dva mjeseca.

Posljednji pokušaj da se imenuje novi selektor bio je 4. januara, kada je nakon sjednice Izvršnog odbora NSBiH izbio pravi rat na relaciji Vico Zeljković – Elvedin Begić, pošto je Zeljković zajedno sa Miloradom Sofrenićem optuživao još uvijek aktuelnog predsjednika krovne kuće bh. fudbala da opstruiše izbor selektora.

Tada je sjednica IO prekinuta i nije došlo do glasanja za novog selektora, a prijedlog Komisije za izbor selektora je tada trebao da bude Bugarin Ivaylo Petev. On nije stavljen na glasanje upravo iz razloga, kako kažu Zeljković i Sofrenić, što Begić nije bio prisutan.

Nakon sjednice je rečeno da će njen nastavak biti naknadno zakazan, a kako saznaje scsport.ba, to se još uvijek nije dogodilo i Zmajevi ni ove sedmice neće dobiti novog selektora.

Tako nam ostaje da još uvijek čekamo, dok se kvalifikacije za Mundijal neumoljivo bliže, a Zmajeve u njima svejedno čeka jako težak zadatak u grupi sa Francuskom, Ukrajinom, Finskom i Kazahstanom. Igranka koju priređuje Savez im samo dodatno otežava posao.

Ono što nam daje nadu da će na nastavku prekinute sjednice Izvršnog odbora konačno biti izabran selektor, jeste to da će za izbor selektora biti dovoljna natpolovična većina “ruku” (ali i dalje sa po barem jednim glasom iz tri “komponente”). To povećava šanse da konačno dobijemo selektora Zmajeva, pošto je dosad bila potrebna dvotrećinska većina za njegov izbor.

Glavni favoriti za selektorsku klupu su dosad bili Ivaylo Petev i Sergej Barbarez, a ostaje da vidimo hoće li se u međuvremenu pojaviti i treća opcija.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA