I Atalanta 'pala' pred snažnim Milanom

0
Radiosarajevo.ba
I Atalanta 'pala' pred snažnim Milanom
Foto: EPA-EFE / Milan nastavio nizati pobjede

Ekipa Milana nastavila je igrati fantastično na startu nove sezone Serije A, a večeras je u Bergamu savladala Atalantu sa 2:3.

Nije bilo toliko neizvjesnosti koliko govori rezultat, pošto je Milan vodio sa 0:3 do samog finiša, a Zapata i Pašalić su u posljednjim minutama ublažili poraz domaćina.

Rossoneri su mrežu Gasperinijevog tima načeli već u 1. minuti utakmice i poveli sa 0:1. Calabria je pogodio za 0:1 nakon tridesetak sekundi, a u samom finišu prvog dijela Sandro Tonali je povisio na 0:2. Gol je došao u idealnom trenutku – u 43. minuti, te je Milan s velikom prednošću otišao na odmor.

Ambasada SAD u BiH: Spremni smo odgovoriti na antidemokratske aktivnosti Milorada Dodika

Ambasada SAD u BiH: Spremni smo odgovoriti na antidemokratske aktivnosti Milorada Dodika

Kontrolisao je i u nastavku Milan utakmicu, a pobjedu je ovjerio Rafael Leao jako lijepim golom u 78. minuti za velikih 0:3. Zapata je u 86. minuti iz penala smanjio na 1:3, a duboko u sudijskoj nadoknadi Pašalić na asistenciju Zapate postavlja konačni rezultat od 2:3, piše portal SC Sport.

Ispred Milana je na tabeli samo Napoli, koji je pobijedio svih sedam utakmica koje je dosad odigrao.

Dodajmo i to da je ovo najbolji start u Seriji A za Milan u posljednjih 18 godina

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije