Džeko donio preokret Interu: Pogodio za izjednačenje i izborio penal za svoj tim

0
Radiosarajevo.ba
Džeko donio preokret Interu: Pogodio za izjednačenje i izborio penal za svoj tim
Foto: EPA-EFE / Edin Džeko

Inter je u utakmici sedmog kola italijanske Serije A savladao Sassuolo na gostovanju (1:2) i to nakon preokreta, za koji je najzaslužniji Edin Džeko.

Nakon nekih šansi na obje strane u uvodu utakmice, dosuđen je penal za domaće. Siguran sa bijele tačke u 22. minuti bio je Domenico Berardi. Inter je prijetio nekoliko puta do kraja poluvremena, ali rezultat se nije mijenjao.

Simone Inzaghi odlučio je u 57. minuti uvesti Džeku, a iskusni bosanskohercegovački napadač postigao je gol za poravnanje samo minutu poslije.

Četvrti dan potrage za malenom Dankom: ‘Majka je ključna u istrazi‘

Četvrti dan potrage za malenom Dankom: ‘Majka je ključna u istrazi‘

Perišić je sjajno centrirao sa lijeve strane, a Džeko je poslao loptu u mrežu.

Dijamant je u 76. minuti izborio penal. Andrea Consigli je oborio bosanskohercegovačkog napadača u šesnaestercu i sudija je pokazao na bijelu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Lautaro Martinez i donio je preokret Nerazzurrima, piše SCsport.

Džeko je zatresao mrežu domaćih i u 82. minuti, međutim nakon intervencije VAR-a pogodak je poništen zbog ofsajda. Berardi je do kraja imao priliku za Sassuolo, međutim rezultat se nije mijenjao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije