Husref Musemić: Ovo je sport i kriza će sigurno proći

Radiosarajevo.ba
Husref Musemić: Ovo je sport i kriza će sigurno proći
Foto: Radiosarajevo.ba / Husref Musemić i Elvis Sarić na press konferenciji FK Sarajevo
Fudbalski klub Sarajevo sutra će na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekati Fudbalski klub Krupa na Vrbasu u trećem kolu Lige za prvaka Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Danas je u prostorijama kluba iz Titove 38b održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i fudbaler Elvis Sarić. 

"Situacija je takva kakva je i nije prijatna i dobra. Onda se po imperatiov i vrstom pritiska i sami smo se doveli do toga. Moramo pokušati naći izlaz iz toga. Krupa je kvalitetna i rasterećane kipa, odigrala je kvalitetne utakmice. Očekuje nas neizvjesna utakmica. Prošlu utakmicu smo na Koševu izgubili u utakmici punoj preokreta i nadamo se da ćemo sutra moći da slavimo protiv ekipe koju smo dobili jedino na proljeće.

Imamo igrače koji pokušavaju naći izlaz iz krize koja je evidentna i dugo traje. Ahmetović, Adukor i Hebibović neće biti u konkurenciji. Adukor dobro trenira i trebao bi biti spreman sljedeću utakmicu, dok je sa Ahmetovićem i Hebibovićem teška situacija", rekao je Musemić i dodao:

"Imamo dosta problema jer nemamo tri standardna igrača, ali šta je tu je. Puno se stvari sručilo na nas i ovako i onako i situacija je takva, kakva je. Pozivam navijače da nam pomognu i Sarajevo će izaći iz krize jednog dana. Podrška nam puno znači iako su oni s pravom ljuti i nezadovoljni i sve će ovo proći jednog dana, sa mnom ili bez mene", istaknuo je Musemić i dotakao se problema s napadom.

"Ako je Ahmetović prvi strijelac, a Krste drugi strijelac lige, onda dosta govori koliko nam fali napadač jer nisu dali nijedan gol na proljeće. Od ovoga što imamo pokušat ćemo napraviti nešto. Nemamo puno alternativa, ali ne mogu vjerovati da će se Ahmetović povrijediti i toliko dugo odsustvovati. Koliko smo bili spremni na to ili nismo, kada smo željeli dovesti Obradovića, pa nismo i doveli smo onda Altiparmakovskog koji se tek sada vraća u optimalnu formu", istaknuo je Musemić.

"Lelić je odigrao jako kvalitetno i on je čudan igrač. Ili vas oduševi ili vas razočara, ali je sigurno protiv Slavije odigrao dobro i bit će u konkurenciji protiv Krupe. Sarić je odigrao zahtjevnu utakmicu, imao putovanja i odradio s nama trening. On je u svojoj karijeri navikao na taj ritam, igrao je u fudbalskim uslovima i puno se potrošio. Mislim da će biti spreman i horan za igru", rekao je Musemić.

"Treba pitati ljude koji vode klub, na to ja ne mogu odgovoriti. Za navijače je teška situacija, ali sport je čudna igra. Normlano da sve zavisi i od trenera koji odabira igrače, odabire ekipu. Ja sam imao na zimu vrijeme za odabir, a odabrao sam nešto. Ovo što se desilo, apsolutno niko nije mogao vidjeti da će ovo ovako biti. Ovo je sport i sve će jednog dana proći, da li sa mnom ili bez mene", istaknuo je Husref Musemić.

"Sarić je zimus imao ponudu iz Bjelorusije i mislim da sam bio upravu. Mi nismo bili za to i nismo vidjeli korist. Drago mi je, odnosno možda sam bio upravu kad sam mu rekao da zaslužuje da igra u puno boljoj ligi i drago mi je što će kroz igre u reprezentaciji otići u neki bolji klub. Zimus smo imali razgovore, nisam bio za to, poklopilo se kako se poklopilo i nadam se da će zajedno sa klubom naći najbolje rješenje", rekao je Musemić i dodao:

"Ja nemam ništa sa ugovorima i ne produžavam ugovore igračima. Trebate pitati onoga ko to vodi. Ja želim da ostane, ali sa ugovorima nemam nikakve veze osim želje da neko ostane. Ako je reprezentativac onda znači da je dobar i da mi je potreban", zaključio je Husref Musemić.

Nakon Musemića prisutnim predstavnicima medija obratio se i vezni fudbaler Bordo tima, Elvis Sarić.

"Čeka nas teška utakmica kao i svaka u Ligi 6. Mislim da je svima svejedno da li nam dolaze Zrinjski, Krupa ili Željezničar i moramo uraditi sve kako bi slavili. Nikome nije lagano, nama, navijačima, struci i klubu. Niko to nije očekivao, puno se faktora poklopilo i mi smo glavni akteri u tome", rekao je Sarić i odgovorio na pitanje o ugovoru:

"Ne mogu ništa reći o ugovoru dok ne sjednem sa klubom. Ništa konkretno stiglo od kluba na moju adresu, a od ponedjeljka ćemo sjesti i pričati o tome svemu. Prvo moram riješiti sa klubom, svi znamo šta je bilo na zimu i sve je nebitno jer je najbitnije izaći iz krize. Ne znam ništa posebno o Galatasarayju, ali stvarno mi nije do toga sada. Koncentrisan sam na utakmicu, a sve ostalo će biti kako bude", istaknuo je Sarić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije