Husref Musemić: Utakmica sa Slobodom nema nikakvu emotivnu notu

Faruk Zametica
Husref Musemić: Utakmica sa Slobodom nema nikakvu emotivnu notu
/ Fena
Fudbalski klub Mladost iz Doboja kod Kaknja u drugi dio sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine ulazi sa osme pozicije i sa 22 osvojena boda.

Kakanjci ne mogu dohvatiti mjesta koja vode u Ligu za prvaka, ali teško i da će naredne sezone igrati u nižem rangu takmičenja s obzirom na to da ih s klupe predvodi jedan od najbolih trenera lige, Husref Musemić, te da od fenjeraša Čelika i Olimpica imaju 13 bodova više.

Iskusni stručnjak zadovoljan je urađenim na pripremama, ali potvrdu dobrog rada očekuje na terenu.

"Svi mi treneri kažemo da smo dobro radili. Imali smo dobre uslove, dobro smo radili, ali vidjet ćemo kad počne prvenstvo. Niko nije rekao da je loše radio. Mi smo imali dobre uslove, odigrali smo sedam utakmica, ali jedno su pripreme, a drugo su takmičarske utakmice. Ti susreti nose pritisak i treba vidjeti koliko to igrači mogu podnijeti mentalno i vidjet ćemo gdje smo", rekao je Musemić.

Novi igrači morat će potvrditi na terenu da su adekvatna pojačanja za Musemićevu ekipu.

"Da li su to pravi igrači za nas, tek treba da vidimo. Ja nikada nisam rekao da su to pojačanja, to su novi igrači. Da li će biti pojačanja to tek treba da vidimo. Na momente sam neke utakmice zadovoljan, neke nisam. Jednostavno teško je ponoviti neki kontinuitet, da se par utakmica odigra u istom ritmu, na momente sam zadovoljan, na momente nisam", istakao je Musemić.

Izuzev povrijeđenog Karahmeta, Musemić nema problema sa izostancima.

"Mi osim Karahmeta, koji je već dugo povrijeđen, nemamo povrijeđenih igrača. Sa te strane nemamo problema", rekao je Musemić.

U prvom kolu nastavka sezone Mladost iz Doboja kod Kaknja igrat će protiv Musemićevog bivšeg kluba, tuzlanske Slobode.

"Utakmica sa Slobodom nema nikakvu emotivnu notu. Sloboda je kvalitetna ekipa, ekipa koja ima svoje ambicije i želi da igra u Ligi za prvaka. Sigurno da nas očekuje teška utakmica, jer oni nisu puno mijenjali ekipu. Sigurno da nas čeka teška utakmica", istakao je Musemić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije