Mehmed Janjoš: Nismo mijenjali ekipu i mislimo da je to naša prednost

Radiosarajevo.ba
Mehmed Janjoš: Nismo mijenjali ekipu i mislimo da je to naša prednost
Fudbalski klub Sarajevo u 19. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Asim Ferhatović Hase ugostit će Nogometni klub Vitez.

Danas je u prostorijama kluba iz Titove 38b održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba Mehmed Janjoš i veznjak Elvis Sarić.

"Što se tiče ekipe, sasvim normalno radimo i pripremamo se za važnu utakmicu protiv protivnika koji na strani igra odlično. Vitez je 14 bodova osvojio na strani. To je ekipa koja je pobijedila Željezničar na Grbavici, pobijedila Radnik i Mladost, odigrala neriješeno u Širokom Brijegu. Ipak, mi ne bježimo od uloge favorita i sve ćemo učiniti da osvojimo tri boda, kao i da našoj dragoj publici podarimo lijepo popodne. Nemamo povrijeđenih igrača. Sigurno neće nastupiti Mihojević i Balić zbog suspenzija", rekao je Janjoš i dodao:

"Naravno da očekujemo nastavak jeseni. Svjesni smo da će biti teško jer će biti mnogo utakmica i zbog Kupa. Nismo mijenjali ekipu i mislimo da je to prednost u ovom momentu. Naši planovi i ciljevi smo da idemo u Europu, ali ne bježimo ni od osvajanja trofeja. Mislim da ova ekipa ima snage za to".

Šef stručnog štaba FK Sarajevo govorio je i žrijebu Kupa Bosne i Hercegovine.

"Što se tiče žrijeba, objektivno kada gledamo - dobro smo prošli, no Kup je Kup i favorit uvijek ne pobjeđuje. O Travniku ćemo razmišljati kada dođe vrijeme", rekao je Janjoš.

Novinarima se obratio i prvotimac Elvis Sarić.

"Sigurno da smo se svi zaželjeli utakmica. Počinje ono za što smo se pripremali. Atmosfera je odlična, sve je idealno i mislim da će tako i ostati", rekao je Sarić i dodao:

"Vitez je ekipa koja zaslužuje respekt, ali uz naš maksimalan pristup ne bježimo od toga da smo favoriti. Mislim da ćemo to pokazati i na terenu, a rezultat ne bi trebao izostati", istaknuo je Sarić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije