Musemić otkrio svoja očekivanja uoči utakmice koja će odrediti ostatak prvenstva

Radiosarajevo.ba
Musemić otkrio svoja očekivanja uoči utakmice koja će odrediti ostatak prvenstva
Foto: Dženan Kriještorac / Press konferencija FK Sarajevo

Lider na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine - Fudbalski klub Sarajevo u subotu u 19 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase ugostit će HŠK Zrinjski u 24. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Uoči derbija kola na stadionu Asim Ferhatović Hase održana je konferencija za medije na kojoj se prisutnim predstavnicima medija obratio šef struke Bordo tima - Husref Musemić.

"Utakmica jako bitna, može borbu za prvo mjesto dovesti u neizvjesnot, a sa našom pobjedom može nam olakšati nastavak. Mi smo bili bolji do sada u ova dva susreta, ali se sve može okrenuti u drugom smjeru. Maksimalno poštujemo i respektujemo Zrinjski. Nadam se da smo iskoristili dobro pauzu, imamo sve igrače na raspolaganju, nemamo povreda i sve je na nama", istaknuo je Musemić uoči utakmice sa Zrinjskim.

Zrinjskom će na ovom susretu nedostajati nekoliko fudbalera.

"Ne znam ko igra i da li je to šansa za nas. Vidjeli smo kako smo igrali protiv Krupe, bio je to taj dan gdje nismo mogli i nadam se da smo se osvježili u pauzi i da ne možemo izgledati kao protiv Krupe. Ne da me ne interesuje ko neće igrati, nego imamo svoj jasan cilj. Na nama je zadatak da izaberemo one koji će donijeti bodove i nije bitno ko će igrati. Sa igračima pričam o tome ko god dobije šansu da mora dati svoj doprinos rezultatu", rekao je Musemić.

Tokom mini priprema šef stručnog štaba ekipe s Koševa nije mogao računati na fudbalere koji su imali reprezentativnih obaveza.

"Problem je što nije bilo igrača na pauzi, ali to je svugdje u svijetu tako. Koliko su ti igrači radili tamo i koliko su se osvježili, to ćemo da vidimo kad krenu utakmice. Ne znam šta bih vam rekao, da li je bolje da su tu ili nisu, ali je to svugdje tako u svijetu", istaknuo je Musemić.

Utakmica izemđu Sarajeva i Zrinjskog na stadionu Asim Ferhatović Hase igra se u subotu u 19 sati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije