Husref Musemić i Sarajevo traže nastavak serije pobjeda u Gabeli

Radiosarajevo.ba
Husref Musemić i Sarajevo traže nastavak serije pobjeda u Gabeli
Posljednju utakmicu 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrat će danas u Gabeli domaćin GOŠK i Fudbalski klub Sarajevo.

Bordo tim je u fantastičnoj formi, a ekipa koju s klupe predvodi Husref Musemić u posljednja tri kola ima isto toliko pobjeda na svom kontu. Redom je Sarajevo nizalo pobjede na Tušnju (3:1), Pod Bijelim brijegom (3:1), da bi u posljednjem kolu na stadionu Asim Ferhatović Hase bordo momci pregazili zenički Čelik (5:0).

Husref Musemić je preuzeo kormilo Bordo tima prije utakmice s Vitezom na stadionu Asim Ferhatović Hase i u sedam odigranih kola ima šest pobjeda i poraz od Krupe na domaćem terenu (2:3). Ekipa s Koševa od povratka Musemića igra kao preporođena i u Gabelu odlazi kao veliki favorit.

GOŠK s druge strane u posljednja tri kola ne zna za trijumf. Ekipa iz Gabele remizirala je protiv Mladosti na svom terenu (2:2), izgubila od Željezničara (0:1), dok su u posljednjem kolu poraženi u Banja Luci od Borca s minimalnih 1:0.

GOŠK je u prvom dijelu sezone slavio na stadionu Asim Ferhatović Hase s minimalnih 1:0 i Bordo tim će tražiti revanš. U slučaju trijumfa ekipa s Koševa će se približiti gradskom rivalu Željezničaru na svega tri boda i nastaviti potjeru za vodećim ekipama Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije