Hurtić otkrio na kojim pozicijama treba pojačanja

Radiosarajevo.ba
Hurtić otkrio na kojim pozicijama treba pojačanja
Radiosarajevo.ba / Almir Hurtić
Fudbalski klub Sarajevo organizirao je danas druženje s predstavnicima medija u Trening centru u Butmiru.

Predstavnicima medija obratio se šef stručnog štaba Almir Hurtić.

"Vidjeli ste da je ekipa imala nekih igračkih promjena, a za nekoliko dana ćemo imati i kompletan igrački kadar. Ovdje ćemo raditi tri sedmice jer imamo vrhunske uvjete i nema potrebe da idemo bilo gdje. Jutarnji trening ćemo raditi na jednoj podlozi, a večernji trening ćemo raditi na drugoj. Čak možemo raditi i pod reflektorima. Odradili smo prvi trening danas i neke brzinske testove. Sutra već imamo dva treninga čime ulazimo u sedmični plan i program."

Također, otkrio je da je 5. jula planiran odlazak u Austriju ili Sloveniju te da će odigrati četiri prijateljske utakmice, gdje će fokus biti na modeliranju tima i igre.

"Leon Benko je još uvijek igrač Sarajeva i ako ne pronađe angažman u narednim danima onda će ostati, iako ima izgledne opcije da ode jer ima nekoliko ponuda.", dodao je šef stručnog štaba FK Sarajevo.

"Said Husejinović još uvijek nije igrač Sarajeva, iako smo blizu realizacije. To bi trebalo biti završeno u idućih nekoliko dana. Također, tražimo još golmana, štopera i krilnog napadača. Već smo u pregovorima i očekujem da ćemo realizirati to u nekoliko narednih dana. Želimo da Haris Duljević ostane tu, ali ima ponuda za njega. Dok se ne realizira neki transfer, na njega računamo u potpunom kapacitetu", zaključio je Almir Hurtić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije