Hurtić: Imali smo najteži raspored od svih rivala

Radiosarajevo.ba
Hurtić: Imali smo najteži raspored od svih rivala
Fudbalski klub Sarajevo organizirao je danas konferenciju za novinare uoči četvrtog kola BHT Premijer lige, u kojoj će Bordo tim snage odmjeriti s novim premijerligašem, Krupom s Vrbasa.

Kako piše Sport1, novinarima se obratio šef struke Sarajeva Almir Hurtić.

“Sigurno da smo poslije utakmice u Zenici, koju nismo dobro odigrali, analizirali greške i svi zajedno smo podbacili. Morali smo dobiti tu utakmicu, jer prvo poluvrijeme je bilo katastrofalno. Drugo smo odigrali bolje, ali nismo uspjeli slaviti. Želimo sutra da se iskupimo i da pobjedom krenemo u pobjednički niz.

“Sarajevo raspolaže dobrim igračkim kadrom, a ni ja nisam zadovoljan bodovnim saldom. Lično smatram da je ekipa dobra, imamo dosta dobrih igrača, ali trebat će vremena da se uigraju. Igrači koji su došli pokazali su da se na njih može računati i da su kvalitetni.

“U derbiju protiv Željezničara i Zrinjskog nismo mogli igrati tako ofanzivno, jer je i Hodžić ofanzivac. To se vidjelo u Zenici kada nije dobro zatvorio igrača. Doveli smo Ahmetovića zato što je Benko izrazio Želju da ide. Ni njega niko nije tjerao. Samo smo čekali kada će otići. I mislim da smo pogodili s Ahmetovićem, koji mnogo radi za ekipu. Alternativa je Amer Bekić, koji je postigao osam golova prošle sezone. Također imamo i ofanzivne vezne igrače koji mogu postizati golove. Ćetković je to pokazao. Husejinović još uvijek nije spreman, ali sigurno će uskoro biti, tako da imamo dovoljno kvalitetnih opcija”.

Imali smo najteži raspored i imamo samo dva boda manje od rivala. Mnogo realnija slika će biti za nekoliko kola kada ćemo moći pričati o bodovima. Atmosfera u timu je dobra i želimo protiv Krupe popraviti utisak. Mihojević se vraća i bit će u konkurenciji. Krupu ne smijemo podcijeniti i očekujemo maksimalno ozbiljan pristup utakmici i da na kraju dođemo do pobjede.”

Utakmica između Sarajeva i Krupe na rasporedu je sutra od 17:30.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije