Zeba: Izdržao sam najtežu kaznu u karijeri

Fena
Zeba: Izdržao sam najtežu kaznu u karijeri
Kapiten Slobode Zajko Zeba izdržao je kaznu od pet utakmica neigranja, koja mu je izrečena nakon isključenja u prvoj utakmici finala Kupa BiH protiv Radnika na Tušnju, 11. maja ove godine.

Od tada, propustio je utakmice sa Zrinjskim u posljednjem kolu prošlog prvenstva, drugu finalnu utakmicu Kupa s Radnikom u Bijeljini, te ovosezonske susrete sa Olimpicom, Širokim i Vitezom.

Tako će u srijedu, protiv Željezničara, Zeba prvi put nastupiti za „crveno-crne“ u novoj sezoni.

"Pet utakmica neigranja najteža je kazna u mojoj karijeri, a čini mi se i najoštrija izrečena u Premijer ligi. Gore od mene prošao je jedino sudija Miličević iz Ljubuškog sa 18 utakmica zabrane suđenja.",  izjavio je Zeba.

Kaže da je sretan što je suspenzija sada već prošlost. Jedva čeka da se vrati na teren.

"Teško je sa strane gledati kako se moji suigrači bore. Momcima skidam kapu, jer su uspješno prošli tri važne utakmice. Bitno je da nismo kiksali u susretima sa ekipama protiv kojih se, da kažem, bodovi unaprijed upisuju. Vidjeli ste kakva dva – tri „zicera“ nisu iskoristili igrači Viteza", ističe Slobodin kapiten.

Iskusni igrač vraća se u ekipu u pravom trenutku, protiv Željezničara u derbiju dvije prvoplasirane, još neporažene ekipe Premijer lige BiH.

"Željo je uvijek veliki motiv za svakoga, pa i za Slobodu. Slavili smo u dva posljednja međusobna susreta i želimo nastaviti uspješni niz. Pobjeda bi nam dala krila pred gostovanje u Mostaru. Nismo slabiji nego lani i u prvenstvu bismo mogli daleko dogurati. No, sve valja dokazati na terenu", poručio je Zeba.

Utakmica Sloboda - Željezničar igra se na Tušnju u srijedu od 17.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije