Horde zla predstavile novi udarni transparent, prezentovan na sjevernoj tribini Koševa

1
Radiosarajevo.ba
Horde zla predstavile novi udarni transparent, prezentovan na sjevernoj tribini Koševa
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / FK Sarajevo - FK Željezničar

Grupa najvatrenijih navijača FK Sarajeva, Horde Zla, predstavila je novi udarni transparent i svojom objavom na Facebooku objasnila razloge pravljenja istog.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Na proljeće 2008. godine, neposredno pred okončanje bojkota i povratka grupe sa zapada na sjever, javila se ideja da je novu eru sjevera potrebno obilježiti novim identitetom grupe - novim udarnim transparentom koji će, ispostavit će se, predstavljati najjači period sjevera do tada. Bez puno dvoumljenja, uzor za odabir fonta bio je prvi udarni transparent na kojem je šablonskim "vojnim" fontom žutim slovima ispisano ime grupe - Horde zla.

Nevjerovatna priča: Ukrajinka (98) pješačila 10 kilometara da pobjegne iz okupirane teritorije

Nevjerovatna priča: Ukrajinka (98) pješačila 10 kilometara da pobjegne iz okupirane teritorije

Umjesto žutom, slova su ovaj put bila ispisana bijelom bojom, a na krajevima transparenta nalazili su se grbovi Hordi zla i Grada Sarajeva. Nekih godinu dana poslije napravljena je i njegova velika verzija sa nastavcima "1987" i "Sarajevo", za potrebe utakmica gdje se očekivao veći broj ljudi nego što je uobičajeno. U šesnaest godina koje su iza nas, krasio je ograde stadiona Koševo i gostujućih sektora širom Bosne i Hercegovine i Evrope, gdje god je naše voljeno Sarajevo igralo. Kao što to biva, vremenom je bio oštećen. Nebrojeno puta je bio krpljen i obnavljana mu je boja.

Da bi ga sačuvali kao važan dio historije grupe, odlučeno je da je vrijeme za novi. Kao što je i prethodni put bio slučaj, uzor se tražio u nečem historijskom, a ovaj put to je bio prvi i ujedno najljepši šal naše grupe. Po uzoru na font koji je korišten na njemu, kao i linijama ispod i iznad natpisa, te neizostavnoj alternativnoj verziji grba naše grupe - nastao je novi, a istovremeno stari, identitet Hordi zla.

Na proljeće 2008. godine, neposredno pred okončanje bojkota i povratka grupe sa zapada na sjever, javila se ideja da je...

Posted by UNFKS - "Horde zla" on Thursday, October 12, 2023

Simbolično, prezentovan je na sjevernoj tribini na proslavi našeg 36. rođendana. Kao najavu za taj identitet, u proteklih godinu dana u našoj prodavnici dostupni su bili različiti artikli sa elementima novog transparenta koji će nastaviti tradiciju i zajedno sa nama i kod kuće i na strani pratiti Sarajevo", stoji u objavi Udruženja navijača FK Sarajeva (UNFKS) Horde Zla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije