Horde zla: "Igrači i treneri su pod ucjenama i prijetnjama, nećete srušiti stabilnost kluba"

2
Radiosarajevo.ba
Horde zla: "Igrači i treneri su pod ucjenama i prijetnjama, nećete srušiti stabilnost kluba"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / Horde zla

Udruženje navijača FK Sarajevo – Horde zla oglasilo se po drugi put u nekoliko dana. Ovaj put saopćenje stiže nekoliko sati nakon što je klub potvrdio odlazak Alemdina Zikljkića, ali i nakon serije loših rezultata.

"Naš klub u srijedu igra novu utakmicu, a protivnik Sarajevu u revanš susretu četvrtfinala Kupa BiH bit će banjalučki Borac. Prvi meč u Banjaluci okončan je rezultatom 0:0, pa se imamo pravo nadati dobroj partiji naših momaka i prvoj proljetnoj pobjedi, koja bi u velikoj mjeri skinula pritisak sa naših igrača i stručnog štaba.

Pritisak koji ovaj put u velikoj mjeri ne dolazi od naših navijača, jer oni su i pored jako lošeg rezultatskog niza pokazali veće strpljenje nego inače, već od određenih grupa koje imaju interese u slabljenju kluba i njegove samostalnosti, a koje će pokušati i navijače, barem one manje upućene, pridobiti na svoju stranu.

SDA objavila dokument na 14 stranica: Pročitajte 'Hronologiju Trojkinog popuštanja i izdaje'

SDA objavila dokument na 14 stranica: Pročitajte 'Hronologiju Trojkinog popuštanja i izdaje'

Jako dobro smo svjesni da rezultati koje klub bilježi u proljetnom dijelu sezone nisu u skladu sa našim očekivanjima i sa renomeom kluba, niti onim što nam je obećano i najavljeno. Međutim, moramo kao navijači Sarajeva uvijek biti u stanju sagledati širu sliku i shvatiti da dobar dio odgovornosti ne leži samo na stručnom štabu i igračima, već i na vanjskim faktorima.

U dobronamjernost Hordi zla i njihovu spremnost da po svaku cijenu zaštite FK Sarajevo naši navijači ne trebaju sumnjati, a još manje trebaju sumnjati oni koji na svakom koraku podmeću nogu našem klubu.

Drama na Koševu: Sarajevo bilo na rubu nove katastrofe, pa se spasilo u posljednjim minutama

Drama na Koševu: Sarajevo bilo na rubu nove katastrofe, pa se spasilo u posljednjim minutama

Nemojte misliti da nismo svjesni pod kakav pritisak stavljate naš stručni štab i igrače vašim prijetnjama i ucjenama. Nemojte misliti da će vam to proći i da ćete uspjeti u vašim nečasnim namjerama. Nemojte misliti da velika većina navijača Sarajeva toga nije već postala svjesna, ako i nije bila do ovog saopštenja. Nemojte misliti da ste dovoljno moćni da možete rušiti stabilnost ovog kluba naočigled tolikog broja njegovih navijača. Jer, Sarajevo će biti, sve drugo će proći.

Pozivamo sve navijače da u srijedu dođu i pruže veliku podršku našem klubu, našem stručnom štabu i igračima protiv Borca. Kao što dobro znate, tribina istok zatvorena je za gledaoce, a svako onaj ko želi kroz 90 minuta pjesmom i gromoglasnim navijanjem dati podršku, dobrodošao je na sjever.

Oni koji budu željeli Sarajevo bodriti sa zapada trebali bi imati na umu značaj ove utakmice, i značaj istinske podrške našoj ekipi u momentu koji može biti presudan, ne samo za ovu sezonu, nego i za skoriju budućnost kluba.

Vremena za ocjenu njene uspješnosti svakako će biti, naš klub nažalost sada vodi važniju bitku, u kojoj je ekipi potrebno da svako od nas bude na njenoj strani.

Pokaži da si na strani Sarajeva i djelima, a ne samo riječima, budi 12. igrač našeg tima u srijedu i pomozi da na kraju zajedno slavimo", navodi se u saopćenju na Hordi zla.

Podsjećanja radi, Sarajevo će igrat revanš susreta četvrtfinala Kupa BiH protiv Boraca na Koševu u 17:30 sati. Prvi meč u Banjaluci okončan je rezultatom 0:0.

Naš klub u srijedu igra novu utakmicu, a protivnik Sarajevu u revanš susretu četvrtfinala Kupa BiH bit će banjalučki...

Posted by UNFKS - "Horde zla" on Sunday, March 10, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije