Hodžić: Želimo biti u vrhu ženskog fudbala

Fena
Hodžić: Želimo biti u vrhu ženskog fudbala
Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 6. augusta će u Zenici odigrati prijateljsku utakmicu s Ukrajinom.

U kvalifikacijama za Euro 2017. četiri puta na golu bh. reprezentacije je stajala Almina Hodžić i pri tome primila samo dva pogotka u minimalnim porazima od Engleske, trećeplasirane svjetske reprezentacije, navodi se na zvaničnom portalu FSBiH.

Osim susreta s Engleskom čuvala je mrežu i u pobjedama protiv Srbije i Estonije u gostima.

Hodžić smatra da je pred našim najboljim ženskim timom kvalitetna provjera.

"Svaka utakmica nam je značajna bez obzira na to da li se radi o prijateljskom ili takmičarskom meču. U utakmicu protiv Ukrajine ulazimo sa dosta optimizma i pokušat ćemo ostvariti pozitivan rezultat iako se radi o jakoj reprezentaciji, što potvrđuje i njihova pozicija na FIFA rang-listi gdje se nalaze na 23. mjestu. Mi smo u reprezentaciji kao jedna porodica i uvijek se borimo do posljednje minute susreta", rekla je Hodžić.

Osvrnula se i na nastupe reprezentacije u kvalifikacijama.

"Zadovoljna sam rezultatima, jer nikada do sada ženska fudbalska reprezentacija BiH nije bila toliko uspješna. Stručni štab radi odličan posao, a svaka od nas igračica pruža svoj maksimum kako bismo bile među najboljim selekcijama Evrope, a i svijeta i nadamo se da ćemo jednog dana biti u vrhu ženskog fudbala. S ozbiljnim pristupom, radom, trudom i voljom svaki san može postati java", naglasila je bh. reprezentativka.

Hodžić je ove sezone sa SFK 2000 Sarajevo osvojila prvenstvo i Kup naše zemlje, a u anketi u kojoj su učestvovali treneri i kapiteni klubova PŽL proglašena je za najboljeg golmana u prvenstvu.

"Ponosna što sam izabrana za najbolju golmanicu u ligi. Svakako da nije mala stvar biti na prvom mjestu u državi bez obzira na to o čemu se radilo. Oduvijek želim da budem među najboljim golmanicama u Evropi i to je moj san koji se trudim i želim da ostvarim. Hvala svima koji su vjerovali u mene i još uvijek mi pružaju podršku, a ja ću se truditi da u svakoj utakmici u klubu i reprezentaciji izmamim njihov aplauz i osmijeh na licu, jer su i oni to zaslužili koliko i ja", kazala je Hodžić.

Pozvala je navijače da ih podrže u meču protiv Ukrajine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije