Hodžić uoči derbija: Imamo dobar teren, dobre lopte, još samo nam fale dobri igrači

A. S.
Hodžić uoči derbija: Imamo dobar teren, dobre lopte, još samo nam fale dobri igrači
Arhiv / Tarik Hodžić

Subota, spektakl, vječiti derbi, Željezničar - Sarajevo. Nekada bi to znao biti dan uoči kojeg se nije spavalo ni dva dana prije utakmice. Nekada je to bio vječiti derbi kada su se bojile ovce u plavu ili bordo boju... Farbali automobili... Stvarale anegdote...

Nogometaši Želje trenirali na glavnom terenu Grbavice: Vječiti derbi sve bliži

Željezničar odredio cijene ulaznica za gradski derbi

Toga više nema, a izgleda nema ni vječitih derbija... Ima ih, ali su daleko od onih prijeratnih. Od vječitog derbija ostala su samo dva imena - Željezničar i Sarajevo

S nama se slaže i legendarni Tarik Hodžić, bivša zvijezda tima s Grbavice, s kojim smo razgovarali u želji da nam da neku svoju prognozu uoči subotnje utakmice između ova dva rivala. 

"U derbiju se nikada ništa ne zna, pa tako ni sada. Sarajevo je trenutno u malo boljoj poziciji, ali i Željo ima velike ambicije. U slučaju pobjede, doći će Plavi u mirnu zonu. I jedni i drugi nisu još na nivou bivših derbija", smatra Hodžić u razgovoru za Radiosarajevo.ba.

Hodžić dolazi na utakmice. Kaže da će na Grbavici biti i u subotu u 19.30 sati kada će početi susret.  

"Nije to neka igra da bismo kazali - wow... Ni kod Sarajeva, ali i Želje. Ponekad se razočaran i odem na poluvremenu utakmice. Dođem na utakmicu i ne vidim ništa. Nijedna ekipa u subotu ne smije izgubiti. Neće se zatvoriti da igraju ni Željo ni Sarajevo na "nulu". Možda Sarajevu više remi odgovara nego Želji, tako da očekujem da Plavi prvi napadnu", dodao je Hodžić.

On je i pored svega uputio poziv navijačima. Nada se da će Grbavica "gorjeti" u subotu. 

"Publika će doći, navijači oba tima su tu. Očekujem dobar teren, dobre su i lopte, još samo da nam u subotu budu dobri igrači", dodao je Hodžić za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije