HNS: Zlatko Dalić ostaje selektor Hrvatske

AA
HNS: Zlatko Dalić ostaje selektor Hrvatske
Foto: EPA / Zlatko Dalić
Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), i selector hrvatske "A" reprezentacije Zlatko Dalić sastali su se u Novom Vinodolskom i razgovarali o dosadašnjoj i budućoj saradnji.

Šuker i Dalić razgovarali su o Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje je reprezentacija Hrvatske osvojila srebrnu medalju, kao i svim drugim aspektima dosadašnje saradnje koja je počela prošlog oktobra. Dalić i Šuker su otvoreno i konstruktivno razgovarali o svim aktualnostima i složili se u vezi svih važnih tema, istakli su iz HNS-a.

Zlatko Dalić: Da je BiH bila na Mundijalu i ja bih bio uz Zmajeve

"Bilo je lijepo prisjetiti se sa Zlatkom svih prekrasnih trenutaka tokom Svjetskog prvenstva, a srebrna medalja dokaz je da su svi koji su bili uključeni u tu priču odradili vrhunski posao. Drago mi je što smo otvoreno razgovarali i o onome što može biti bolje u budućnosti, te što zajedno idemo dalje u nove pobjede", izjavio je Šuker.

Dalić je rekao da mu je "bilo važno otvoreno razgovarati s predsjednikom o svim temama".

"Zahvaljujem Davoru na razumijevanju onoga što nisam smatrao korektnim. Smatram da smo riješili sve takve teme i radujem se novim izazovima", kazao je Dalić.

Zaključci razgovora između Šukera i Dalića bit će na rasporedu naredne sjednice Izvršnog odbora HNS-a koji će donijeti formalne odluke na ovu temu, navode iz HNS-a.

Dalić će 20. augusta objaviti spisak igrača na koje će računati za dvije septembarske utakmice reprezentacije, prijateljsku protiv Portugala i susret Lige nacija sa Španijom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije