Zdravko Mamić otkrio: Prijeti mi dio hrvatskog podzemlja

Radiosarajevo.ba
Zdravko Mamić otkrio: Prijeti mi dio hrvatskog podzemlja
Radiosarajevo.ba / Zdravko Mamić u Međugorju

Savjetnik u Dinamu, Zdravko Mamić, kojeg u Hrvatskoj nazivaju bjeguncem pred hrvatskim pravosuđem, trenutno je u Međugorju gdje se sklonio dan prije nego što će biti nepravomoćno osuđen na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja novca iz maksimirskog kluba.

Mamić je za sutrašnje izdanje novina na web-stranicama Jutarnjeg lista dao intervju u kojem je otkrio da mu prijete.

“Prijeti mi jedan dio hrvatskog podzemlja koji želi preuzeti nogomet i prijete mi suspektne grupacije, paravojne i parapolicijske, koje se pojavljuju u ovakvim situacijama i koje žele iskoristiti moju situaciju. Bilo da me žele reketariti, bilo da me pokušaju oteti i ucjenjivati moju porodicu za otkupnu cijenu ili bi me, u saradnji s dijelovima državnog represivnog aparata, rado vidjeli u pritvoru. O tome imam direktne informacije i o tome informacije imaju i hrvatske službe koje znaju o kome se tačno radi, imenom i prezimenom, kazao je, između ostalog, Mamić. 

On je govorio i o Livnjaku Zlatku Daliću, selektoru Vatrenih koji je sa Hrvatskom osvojenom srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji...

“Ja sam im bio baka, deda, doktor, psiholog, mama, tata, čistačica, sve sam bio. Sve što moraš raditi za malodobnu djecu koja nisu uz roditelje. Od pronalaska automobila, mijenjanja guma… bio sam im više od njihovih roditelja. Meni dnevno prilazi sto ljudi koji su ogorčeni jer niko nije spomenuo moje ime”, dodao je Mamić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije