Inicijativa gradonačelnika: Zlatko Dalić postat će počasni građanin Livna

Radiosarajevo.ba
Inicijativa gradonačelnika: Zlatko Dalić postat će počasni građanin Livna
Foto:LIvnoOnline / Čelan i Dalić: Prijem nakon svečanog dočeka

Gradonačelnik Livna Luka Čelan nakon spektakularnog javnog dočeka upriličio je svečani prijem selektoru Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću.

Na prijmu je bilo riječi i o ostvarivanju buduće poslovne saradnje u koju bi bili uključeni i drugi poznati Livnjaci ne samo s područja sporta nego i drugih segmenata društva. Zajedničkim snagama uz inicijativu Grada Livna ta saradnja će se pokušati konkretizirati u što skorijoj budućnosti, piše Livno Online.

Također, je bilo riječi i o gradonačelnikovoj inicijativi da se Zlatko Dalić proglasi počasnim građaninom grada Livna, a prilika za uručenje toga priznanja bit će Dan grada u septembru. 

„Stalno sam ponavljao da nikad nisam zaboravio odakle sam krenuo i gdje sam počeo i nikad se nisam stidio reći da sam Livnjak i da sam rođen u Livnu i da je to moj grad. Bilo je u Hrvatskoj puno dočeka. Svaki je bio veličanstven, ali ovaj u Livnu je za mene bio posebno emotivan jer je moj grad, moje rodno mjesto i ovo što sam doživio zauvijek ću pamtiti“, kazao je Dalić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije