Hitan sastanak, Superliga već sutra više neće postojati?

Radiosarajevo.ba
Hitan sastanak, Superliga već sutra više neće postojati?
Twitter / Florentino Perez Rodriguez

Superliga se u utorak navečer počela raspadati kao kula od karata. Sve je počelo na protestu navijača Chelseaja koji se uskoro pretvorio u slavlje nakon što su se pojavile informacije da londonski klub prvi napušta Superligu.

Osim njih, na odlasku je i Manchester City, javlja The Athletic koji u pravilu donosi samo provjerene informacije.

Plavci su tako pokrenuli pravi egzodus iz Superlige pošto su povlačenje odmah najavili i iz Manchester Cityja  i Arsenala i Atletico Madrid, dok Barcelona traži određene garancije.

Osim u Engleskoj, kuha i u Španjolskoj. Čini se da u Superligu na kraju neće ni Barcelona ni  Atletico Madrid.

"Barcelona neće ući u Superligu osim ako navijači ne glasaju za to. Klub je njihov, njihova je i odluka", rekao je nedavno izabrani predsjednik Barce Joan Laporta.

Nakon ovih odlazaka, pojavila se informacija da će se svi superligaši već noćas hitno sastati i možda već do jutra rasformirati Superligu!

Pojedini izvori javljaju da je Juventus predsjednik Andrea Agnelli napustio poziciju. Još se čeka potvrda.

Iz Engleske se pojavila informacija da je Ed Woodward, među navijačima omraženi izvšni dopresjednik Manchester United, podnio ostavku. BBC i The Athletic pišu da će ostati do kraja godine.

Ovo izgleda kao kraj Superlige.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije