Hebibović donio pobjedu Sarajevu protiv Neftchija

Radiosarajevo.ba
Hebibović donio pobjedu Sarajevu protiv Neftchija
Arhiv / Anel Hebibović
Fudbalski klub Sarajevo odigrao je drugu pripremnu utakmicu u Antaliji, a protivnik Bordo tima bio je Neftchi Fergana. Konačan rezultat glasio je 1:0.

Bordo tim počeo je utakmicu u sastavu: Pavlović, Kadušić, Hodžić, Ivetić, Novaković, Rustemović, Sarić, Duljević, Crnkić, Hebibović i Ahmetović, piše Sport1.

Sarajevo je kontrolisalo utakmicu od prve minute, a prve dvije prilike imali su Rustemović i Duljević u sedmoj minuti, no nisu bili precizni. Minutu kasnije je ponovo pokušao kapiten Sarajeva, no šutirao je preko gola.

Ipak, već u 11. minuti Sarajevo dolazi do prednosti. Kadušić je sjajno pronašao Hebibovića, koji odlično realizuje priliku i dovodi Bordo tim u vodstvo. Igra se nakon gola 'smirila', a prvu šansu za Neftchi bilježimo u 29. minuti, no promjene nije bilo. Do kraja prvog dijela su pokušali Hebibović i Ahmetović, no rezultat na poluvremenu glasio je 1:0.

Mehmed Janjoš je na poluvremenu izvršio samo jednu izmjenu - Almir Bekić je ušao umjesto Kadušića.

Neftchi bilježi sjajnu priliku u 59. minuti. Nakon kornera, današnji protivnik Sarajeva je zatresao okvir gola, tako da promjene nije bilo. Deset minuta kasnije još jedan šansa za Neftchi, no ovaj put Pavlović sjajno brani.

Pored njih, priliku su nešto kasnije dobili i Balić, Mihojević i Herić, umjesto Novakovića, Ivetića i Sarića. Janjoš je u 68. minuti uveo Smajlagića, Radovca, Liivaka i Amera Bekića, a izašli su Hebibović, Crnkić, Duljević i Ahmetović.

Do kraja utakmice nije bilo previše prilika, a šansu na golu bio je i Plakalo. Konačan rezultat glasio je 1:0.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije