Hadžibegić: Posljednja nada za Lea Messija

Radiosarajevo.ba
Hadžibegić: Posljednja nada za Lea Messija
Foto. Facebook / Messi
U grupi C danas nije bilo velike neizvjesnosti. Francuska poslije dvije pobjede igrala je na sigurno, a i selektor Didier Deschamps se odlučio da dadne priliku i minutažu maksimalno svima.

Danska isto tako oprezna, nije se otkrivala svjesna da remi znači sigurni prolazak. Deschamps je ponovio 4-3-3 koji je njemu najdraži, a i tokom utakmice je samo mijenjao mjesto za mjesto.

Danska bez kompleksa, tako da smo imali priliku vidjeti jednu uspavanku, a i publika se oglasila zvižducima više puta.

Obje ekipe su imale čast da budu sudionici prve utakmice na ovom SP bez golova.

Australija i Peru? Mislim da je dobro da idu kući, SP je za ove ekipe veliki zalogaj, a Danska se mora popraviti, baš kao i Francuska koja i dalje ostaje jedan od favorita, iako do sada to nisu opravdali.

Može napraviti iznenađenje protiv do sada odlične Hrvatske. Hrvatska je pošteno ušla u igru, pokušali su se nametnuti, ali je Island dao veliki otpor.

Vidjelo se povjerenje koje Islanđani imaju u svoju ekipu i možemo reći da su bili bolji u prvom poluvremenu.

Na drugoj utakmici Nigerija - Argentina, utakmici straha za Gaučose, sve opcije su bile otvorene. Na poluvrijeme se ide sa neriješenim rezultatom Hrvatska - Island i Leo Messi daje prednost Argentini tako da bi mogli reći da se stvari polako slažu i da će Argentina ipak proći.

Ali ostaje drugo poluvrijeme koje od samog početka daje promjene. Hrvatska preko Badelja ostvaruje prednost, a i Nigerija preko Victora Mosesa izjednačava. Drama na pomolu.

Faruk Hadžibegić - undefined
U zadnjih 30 minuta sve je bilo moguće, Island znajući da je u ovom trenutku sve izgubljeno prihvata sve rizike, ali Hrvatska se drži. Izlazi Modrić, Island stvara jednu dobru priliku, ali ostaje sve na istom sve do 76. minute kada Island izjednačava iz penala poslije ruke Lovrena u šesnaestercu.

Gledali smo vrlo interesantne dvije utakmice i pogotovo drugo poluvrijeme. Selektori na obje utakmice su sa promjenama pokušali osigurati taktičku premoć i time doći do željenog rezultata.

Argentina uspijeva u 87. minuti preko Marcos Rojo doći do 2:1 , a i Hrvatska preko Perišića u sudijskom vremenu do 2:1, što je značilo definitivno da Hrvatska i Argentina idu dalje.

Gledat ćemo Francuska - Argentina. Pijetlovi na Gaučose.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije