Komentar dana / Hadžibegić: Svijet je dobio nove igrače budućnosti

10. 07. 2018. u 23:02:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 2

U jednoj šahovskoj igri u prvom polufinalu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, sretnija ekipa ide dalje. Generalno bolja ekipa koja je bila i favorit Mundijala.

Piše: Faruk Hadžibegić

Utakmica je bila u igri bez imalo rizika, s obje strane, jedna taktička disciplina u igri koja je bila na neviđenom nivou. Utakmica se mogla riješiti samo na ovaj način, jer nije bilo prostora za druge opcije.

Ponovo je prekid igre odlučio. To je i publika shvatila na tribinama, jer više su pokazali strepnju i želju da njihova ekipa prođe u finale, skoro da su zaboravili i da navijaju.

Hadžibegić - undefined

Francuska je više dobila od finala, jer se rodila jedna nova ekipa, novi igrači za budućnost koji su pokazali da se na njih može računati, a Belgija može žaliti jer je ovo bila jedinstvena prilika, ali bolja ekipa u ovom trenutku ide dalje.

Belgija nije večeras razočarala, sve je pokušala, pogotovo poslije 0:1, ali nije se ni moglo pored superpragmatične ekipe Francuske koja je pokazala sve kvalitete.

Ekipe koja igra na rezultat, cak i s malo provokacija (Mbappe).


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA