Hadžibegić: Dok se pojedine selekcije pakuju kući, Ronaldo pakuje golove

Radiosarajevo.ba
Hadžibegić: Dok se pojedine selekcije pakuju kući, Ronaldo pakuje golove
Foto: EPA / Radiosarajevo.ba / Ronaldo
Egipat, Saudijska Arabija i Maroko su već eliminisani sa Svjetskog prvenstva u Rusiji. Neko će kazati – zasluženo, iako je Maroko dobra ekipa - fali im pravi centarfor.

Žao mi je dobre ekipe, imaju igrača koji igraju u europskim klubovima, ali fali im nešto. I trener je morao više rizikovati, jer je bilo prostora. Šteta za jednu dobru generaciju.

Portugal ide svojim putem. Ronaldo sa četiri gola sve opasniji i opasniji. Pojedine selekcije se pakuju kući, a Portugalac pakuje golove. Kako je krenuo, ne smijem pomisliti gdje mu je kraj.

U drugoj današnjoj utakmici  Urugvaj - Saudijska Arabija, iskreno sam se umorio gledajući je.

Urugvaj pored jednog Cavanija, Suareza, Godina... je slabo igrao. Nisam vidio ni sistem igre ni organizaciju, a ni neko zadovoljstvo kod igrača. Odradili su posao, uzeli bodove a ja se pitam koje su im ambicije za dalje. Sigurno da imaju potencijal. Vidjet ćemo dalje.

Faruk Hadžibegić - undefined

Faruk Hadžibegić

Duel između Španije i Irana je bio meč, što mi kažemo „Igramo se viktorije“, dakle na jedan gol.

Iran u sistemu 5-4-1 ultradefanzivan, a Španija u sistemu 4-1-4-1 pokušavala je igrom kratkih pasova razbiti bunker koji je dobro funkcionisao.  Nije bilo nekih velikih prilika i pored velike dominacije.

Španska selekcija nije gubila nadu i sačuvali su mirnoću pored rezultata koji im nije odgovarao. Treneri su sa pravom izvršili nekoliko izmjena,  jer treba svježine. Iran je igrao daleko od svog gola, prihvatio rizik da primi gol, a Španija mirno tražila priliku za drugi gol. Iran se nije obrukao, a „Furija“ je napravila veliki korak naprijed s ovom pobjedom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije