Hadžibegić, selektor Crne Gore: Danas potpisujem ugovor, ali imam jedan problem

A. S.
Hadžibegić, selektor Crne Gore: Danas potpisujem ugovor, ali imam jedan problem
Foto: Anadolija / Dejan Savičević i Faruk Hadžibegić u Podgorici

Faruk Hadžibegić je novi selektor Crne Gore. Nekadašnji proslavljeni as Fudbalskog kluba Sarajevo i bivši selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, sinoć je stigao u Podgoricu.

Već danas ide na potpisivanje ugovora i odmah kreće  sa radnim obavezama. 

Dejo i Faruk: Nekad saigrači u Jugoslaviji, sada lideri crnogorskog fudbala

"Upravo sam se probudio i idem na sastanak sa Savićevićem. Sinoć smo proveli zajedno cijeli dan. Navečer smo bili na utakmici između Budućnosti i ukrajinske Zoryje i super smo se družili", kaže Hadžibegić na početku razgovora za Radiosarajevo.ba

Hadžibegić bi danas trebao potpisati ugovor na godinu dana. 

"Ostavljena je mogućnost da se saradnja nastavi i nakon Europskog prvenstvo 2020. godine. Vidjet ćemo kako ćemo proći u kvalifikacijama", dodao je Faruk. 

Crna Gora je loše otvorila kvalifikacije za Euro. U četiri susreta osvojili su svega dva boda. Plasman će teško ostvariti, ali Hadžibegić vjeruje u sebe. 

"Pokušat ću nemoguće. Znam šta me čeka, upoznao sam reprezentaciju, igrače. Savićević mi je dosta toga rekao, upoznao sam šta me čeka i idemo raditi", naglasio je Hadžibegić. 

Dejan Savičević i Faruk Hadžibegić u Podgorici - undefined

Foto: Anadolija: Dejan Savičević i Faruk Hadžibegić u Podgorici

Kaže da mu je jedini problem što će sa sobom dovesti samo jednog svog pomoćnika. 

"Imao sam želju da dođu trojica, ali su mi već dali dvojicu. Teška odluka me čeka. Još nisam izabrao ko će to biti", podvukao je Hadžibegić. 

Narednih mjeseci živjet će na relaciji Crna Gora - Bosna i Hercegovina.  

"Ostat ću nekoliko dana u Podgorici i onda se kratko vratiti u Sarajevo. Relacija Podgorica - Sarajevo će biti moja narednih mjeseci. Još samo da napravimo rezultat", dodao je Hadžibegić, koji će u kvalifikacijama za Euro debitirati u septembru protiv Češke. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije