Hadžibegić: Nogomet više nije igra u kojoj uvijek pobjeđuje Njemačka

Radiosarajevo.ba
Hadžibegić: Nogomet više nije igra u kojoj uvijek pobjeđuje Njemačka
FOTO: Facebook / Neymar
Grupa F je možda dala najveće iznenađenje, jer zvanični prvak svijeta Njemačka ide kući. Nismo to očekivali. Možda umor, možda pretjerana samouvjerenost, možda sreća, kako to reći, ali pošteno govoreći moramo čestitati onima koji idu dalje.
 
Ljut sam na reprezentaciju Njemačke koja je razočarala sve. Ništa nisu pokazali, nisu niti jednog momenta napravili pritisak kao što je to bilo ranije, pritisak kojeg su se svi bojali, a usput njima Južna Koreja u odlučujućoj utakmici zabije dva gola i to me podsjeti na Mladena Delića: "Ljudi, zar je to moguće?"
 
Reprezentacija Njemačke ništa nije pokazala i na to ne treba više ni trošiti vrijeme. Ja bih prije svega želio čestitati švedskoj reprezentaciji, koja je igrajući "onako" osvojila prvo mjesto, a i Južnoj Koreji koja je pobijedila Nijemce sa više nego osrednjom ekipom. Bravo za sportski duh!
 
A, još nešto - nogomet više nije igra u kojoj uvijek pobjeđuje Njemačka.
 
Ne, nisam zaboravio Meksiko, ali ne mogu da svarim da u odlučujućoj utakmici izgubiš sa 3-0, a ideš dalje, iako sam od onih koji tvrde da je sreća potrebna za uspjeh, i to su oni i imali.
Hadžibegić - undefined
 
Grupa E. Brazil ipak pokazuje da je dobra ekipa. U utakmici protiv Srbije, od koje smo očekivali više poslije prve, pa i druge utakmice, dosta lako dolazi do pobjede, jer Srbija, iako je mogla i morala više, nije bila toliko loša da bismo rekli da je Brazil dobio lagano.
 
Samo je iskoristio kardinalne greške u odbrani, a to Brazil ne prašta. Ima i lošijih ekipa od Srbije koje su prošle.
 
Švicarska vjerna svom stilu i sistemu 4-2-3-1 rutinski obezbjeđuje prolaz dalje protiv u bazi ultra defanzivne Kostarike, ekipe koja ne igra ništa drugo nego 5-4-1. Švicarska reprezentacija pokazuje kapacitet reakcije, ali i kvalitet. Rezultat 2-2 zadovoljava obje selekcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije