Hadžibegić: Dan kada su selektori zaboravili na najbolje igrače

Radiosarajevo.ba
Hadžibegić: Dan kada su selektori zaboravili na najbolje igrače
Foto: EPA / Radiosarajevo.ba / Messi

Već smo ušli u pravo takmičenje. Poslije prve utakmice i  neočekivanih 5:0 za Rusiju, a poslije uspjelog otvaranja SP-a, zaboravili smo da pored toga što je fudbal spektakl, najomiljeniji sport i najmasovniji na svijetu, ipak, ostaje takmičenje za bodove u grupi, a poslije i za prolazak dalje. 

Piše: Faruk Hadžibegić

Nismo mogli zaboraviti, a jesmo, da možemo imati i razočarenja poslije utakmice. 
 
Prvo navijači - ako im ekipa ne ostvari očekivani rezultat, pa i ostali ljubitelji fudbala ako nisu vidjeli dobru utakmicu ili ih možda razočara njihov igrač ili ekipa koju simpatiziraju.
 
Sve je to moguće, to je sport, to je fudbal. Da bi fudbal i dalje bio ono sto jeste ne može nam Hector Cuper zaboraviti na Mohameda Salaha. Ne, nikako ne može nam Didier Deschamp ostaviti najboljeg strijelca na klupi u utakmici koju mora pobijediti, a igra protiv Australije. 
 
Faruk_Hadzibegic_Press_RSA2.jpg - undefined

Faruk Hadžibegić

Ne može nam Sampaoli igrati s jednim napadačem protiv Islanda, a na klupi ostaviti šampiona Italije i prvog strijelca. Ne, to ne možemo prihvatiti. 
 
Jučer smo vidjeli meč Španija-Portugal, šta kazati nego to je fudbal zbog kojeg publika dolazi na stadione.
 
Još nijedna utakmica nije završena bez golova! Bravo! 
 
Sutra dolaze ostali, Neymar i kompanija... Nastavite tako dalje... Potrudite se da takmilenje ostane onako kako je počelo, zadržite ambijent koji je na svim stadionima pravite spektakl, jer sve izgleda da će biti ovo dobar Mundijal.  
 
Danas su Francuska, Danska, Island i Hrvatska napravili interesantne rezultate a to može dati i drugima ideju.
 
Ništa još nije gotovo. BiH je morala biti u Rusiji. Šteta što nas nema. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije