Guardiola ne zna za pobjedu: Southampton odnio bod s Etihada

Radiosarajevo.ba
Guardiola ne zna za pobjedu: Southampton odnio bod s Etihada
/ Leroy Sané; Foto: mancity.com
Manchester City je danas ugostio Southampton u okviru devetog kola engleskog Premiershipa, a konačan rezultat glasio je 1:1.

Građani su u ovu utakmicu ušli s četiri uzastopna kiksa, dva u Ligi prvaka i dva u Premiershipu te im je pobjeda bila prijeko potrebna radi vraćanja samopouzdanja.

Prvih 25 minuta utakmice nismo vidjeli baš ništa, čak niti jedan šut na gol na obje strane, a onda je u 27. minuti mrežu domaćih zatresao Redmond. Samo nekoliko minuta kasnije Stonesa pogađa na drugoj strani nakon ubačaja, no bio je u nedozvoljenoj poziciji pa je gol poništen te je rezultat na pauzi glasio 1:0 u korist gostiju.

City je uspio poravnati rezultat u 55. minuti preko Iheanacha, no to je bilo sve. Do kraja nismo vidjeli veliki broj šansi pa je konačan rezultat glasio 1:1.

Građani su i pored novog kiksa još uvijek prvi na tabeli, no sada dijele prvo mjesto s Arsenalom i Liverpoolom, dok je Southampton osmi s 13 bodova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije