Grčki selektor objasnio šta očekuje od meča sa BiH sutra u Zenici

Radiosarajevo.ba
Grčki selektor objasnio šta očekuje od meča sa BiH sutra u Zenici
Foto: Armin Durgut / Pixsell / Trener grčke reprezentacije Angelos Anastasiadis

Selektor Grčke nogometna reprezentacija najavio je pobjedu nad reprezentacijom Bosne i Hercegovine u okviru drugog kola Grupe J kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Trener grčke reprezentacije Angelos Anastasiadis rekao je kako su došli samo po tri boda, i da žele ostati u vrhu tabele nakon sutrašnje (utorak) utakmice protiv Zmajeva na Bilinom polju (20:45 sati).

“Kada igramo, igramo samo na pobjedu. Ono što osjećam je velika odgovornost. Poslije mnogo godina jedan Grk je trener reprezentacije i, kao što sam rekao, to je velika odgovornost. Ako uspijemo da idemo dalje u kvalifikacije, to će značiti puno jer je jedan grčki trener vodio tim u kvalifikacijama. Bosna i Hercegovina je naš veliki protivnik jer ima igrače svjetske klase. Zbog toga za nas veliki značaj ima sutrašnja utakmica. Mi smo došli da pobijedimo. Ne samo na ovoj utakmici, nego na svakoj. To je moja filozofija, da igramo na pobjede, rekao je Anastasiadis.

Nakon zvanične konferencije za medije, selekcija Grčke održala je i zvanični trening  koji je bio otvoren za medije 15 minuta.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije