Grčki savez odgovorio NSBiH: Pokušaj da se krivac predstavi žrtvom

Radiosarajevo.ba
Grčki savez odgovorio NSBiH: Pokušaj da se krivac predstavi žrtvom
/ Foto: Anadolija
Nakon jučerašnjeg saopćenja Nogometnog saveza BiH reagirao je i Izvršni odbor Fudbalske federacije Grčke koji je iznio svoje viđenje događaja u Zenici.

Nakon jučerašnjeg saopćenja Nogometnog saveza BiH reagirao je i Izvršni odbor Fudbalske federacije Grčke koji je iznio svoje viđenje događaja u Zenici. U saopćenju Grčkog saveza stoji:

"Službeno i javno priznanje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine zbog onoga što se dogodilo nakon utakmice u Zenici je čin iskrenog priznavanja stvarne odgovornosti za incidente koje je vidjela cijela Europa.

Naglašavamo da je nepravedan svaki pokušaj povezivanja grčkih fudbalera ili navijača s ekstremno neprijateljskom atmosferom stvorenom na stadionu, gdje se nije mogla čuti čak ni grčka himna. Svaki takav pokušaj predstavlja izvrtanje činjenica čime se krivac želi predstaviti žrtvom.

Nijedan član grčke ekipe nije izazvao minimum napetosti. Slavlje naših igrača i navijača rezultatom pokušalo se predstaviti kao 'izazivanje' da bi se opravdalo nasilje nad našom dvojicom igrača. Grčki fudbaleri su nastupima u klubovima i reprezentaciji mnogo puta pokazali da su dostojni ambasadori ideje fair-playa", stoji u saopoćenju Fudbalske federacije Grčke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije