Grci sumnjaju da je ubica jedan od vođa BBB-a. Imaju listu najopasnijih huligana

0
Radiosarajevo.ba
Grci sumnjaju da je ubica jedan od vođa BBB-a. Imaju listu najopasnijih huligana
Foto: Twitter / Michalis Katsouris

Policajci su tokom noći identificirali još pet hrvatskih huligana za koje se sumnja da su učestvovali u sukobu u Ateni, u kojem je život izgubio 29-godišnji Michalis Katsouris.

Petoricu navijača uočili su službenici osiguranja u pokrajini Thesprotiji na zapadu Grčke, u lučkom gradu Igoumenitsi, dok su se pripremali za ukrcaj na brod za Italiju, javlja ERT, prenosi Telegram.hr.

Stolački cener ruši sve rekorde

Stolački cener ruši sve rekorde

Trebaju se pojaviti pred sudom

Hrvati su uhapšenii te najprije dovedeni u zgradu Policijske uprave Thesprotije. Po završetku uviđaja, sva petorica Hrvata bit će posebnim transferom prebačena u Atinu, saznaje portal Newsbomb.gr. Riječ je o Hrvatima u dobi od 25, 41, 29, 25 i 31 godine.

Od svih uhapšenih uzet je DNA uzorak kako bi se pokušalo identificirati osobu odgovornu za ubistvo 29-godišnjaka u Atini. Svi navijači trebali bi se u srijedu, 9. augusta, pojaviti pred sudom, koji će odlučiti hoće li biti pušteni na slobodu, ili će im biti određen jednomjesečni pritvor.

Navijači nisu mogli konkretno opravdati razloge svog boravka u zemlji. Iako su naveli da su na odmoru, putovali su bez prtljage, što je policajcima bilo prilično sumnjivo.

Objavljeno šta su pisali navijači Dinama prije odlaska u Atinu: 'Nema borbe šakama, samo noževima'

Objavljeno šta su pisali navijači Dinama prije odlaska u Atinu: 'Nema borbe šakama, samo noževima'

‘Hrvatski huligani podsjećaju na naciste’

Grčki portal Newsit izvještava da privedeni navijači Dinama tvrdili kako su oni napadnuti kod AEK-ovog stadiona.

“Navijači ne mogu objasniti zašto su stigli pred OPAP Arenu naoružani palicama i oštrim noževima. Kamere su ih snimile. Hrvatski huligani tvrde da su došli u Grčku kako bi ‘psihološki podržali’ svoju momčad, iako su znali da je UEFA zabranila dolazak gostujućih navijača. Ispričali su kako su htjeli utakmicu gledati iz kafića u blizini stadiona. Naravno, niko nije mogao opisati scenu smrti, tvrde da ništa nisu čuli ni vidjeli”, piše Newsit.

“Na temelju informacija koje je dobila od hrvatske policije i Europola, grčka policija procjenjuje da je među hrvatskim navijačima četiri do pet vođa. Sastavili su ‘crvenu listu’ 40-ak najopasnijih huligana, među kojima je, vjeruju, Michalisov ubica”, piše Newsit.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije