GOŠK još jednom iznenadio Sarajevo i nosi bod u Gabelu

Radiosarajevo.ba
GOŠK još jednom iznenadio Sarajevo i nosi bod u Gabelu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevo - GOŠK
Fudbalski klub Sarajevo večeras je na stadionu Asim Ferhatović Hase u četvrtom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekao GOŠK iz Gabele.

Sarajevo je povelo u šestoj minuti susreta. Selmir Pidro je odlično centrirao, a najviši u šesnaestercu gostujuće ekipe bio je Mersudin Ahmetović koji matira nemoćnog Kozića. U 12. minuti susreta Ereiz je izašao sam pred golmana Kovačevića, ali je fudbaler gostiju šutirao preko gola.

Igrala se 19. minuta susreta kada je u prilici bio Rahmanović, ali je njegov pokušaj s dva metra bio neprecizan. Isti igrač je u prilici deset minuta kasnije, a ovaj put siguran je Đajić. Ostalo je nakon prvih 45 minuta igre na stadionu Asim Ferhatović Hase 1:0 za Sarajevo.

U 58. minuti susret Anković je zamijenio Aletića, a već u narednom napadu je bilo 1:1. Po ko zna koji put na ovom susretu ispala je odbrana Sarajeva, a ubačaj Karamarka u prvom dodiru s loptom Anković ubacije u mrežu Sarajeva. U 67. minuti prilika za Hajdarevića, ali siguran je Kovačević. Dvije minute kasnije na drugoj strani u prilici je Šišić, ali šutira pravo u Kozića.

Kozić je junak GOŠK-a i u 79. minuti susreta. Ovaj put uspješniji je od Handžića. Sarajevo nove prilike ima u 83. minuti utakmice. Prvo je Kozić odbranio pokušaj Ahmetovića, a potom je Tatar promašio prazan gol. Ostalo je do kraja susreta 1:1 na stadionu Asim Ferhatović Hase. 

Sarajevo je do sada igralo tri puta s GOŠK-om na stadionu Asim Ferhatović Hase, a Bordo tim ima dva poraza i jednu pobjedu. Sada je ekipa s Koševa upisala i remi, a zanimljivo je da su sve utakmice odigrane u Gabeli završile u korist Bordo tima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije