Na kraju godine iz snova Cristiano Ronaldo obilježio još jedan jubilej

Fena
Na kraju godine iz snova Cristiano Ronaldo obilježio još jedan jubilej
Iako je ove godine uspio nanizati zaista sjajne uspjehe, od osvajanja trofeja Lige prvaka, preko osvajanja EP-a sa reprezentacijom Portugala, do proglašenja za najboljeg nogometaša 2016. godine, Cristiano Ronaldo ne prestaje nizati uspjehe.

Nedugo nakon što je osvojio Zlatnu loptu, Ronaldo je uspio zabilježiti još jedan veliki jubilej i to nakon što je postigao gol u nadoknadi vremena. Slavni Portugalac upisao je svoj 500-ti gol u klupskoj karijeri, donijevši Real Madridu potvrdu pobjede nad meksičkim Klub Americom u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva koje se ove godine odigrava u Japanu, prenosi B92.

Tridesetjednogodišnji napadač je odigrao 691 utakmicu u karijeri, postigao je 377 golova na 366 nastupa za Real, 118 na 292 za Manchester Unitad, te pet na 31 za Sporting iz Lisabona.

Ronaldova najefikasnija sezona je 2011./2012. sa 69 golova za tim i reprezentaciju, a drugi je strijelac La lige svih vremena s 270 golova (247 utakmica), 51 manje od Lionela Messija iz Barcelone (359 utakmica).

Napadač Reala je rekorder Lige prvaka s 95 pogodaka na 133 utakmice, dao je tri više od Messija. Za reprezentaciju Portugala je postigao 68 golova na 136 utakmica.

Iako je svega 15 dana ostalo do kraja godine, Ronaldo ima priliku da osvoji još jedan trofej, a to bi se moglo desiti već u nedjelju od 11.30 sati kada Real igra finale SP protiv domaće Kashime Antlers.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije