Glavaš: "Želim da Pjanić osvoji Ligu prvaka, navijam za Juventus"

Fena
Glavaš: "Želim da Pjanić osvoji Ligu prvaka, navijam za Juventus"
Finale nogometne Lige prvaka igra se večeras u Cardiffu između Juventusa i Real Madrida, a susret dva europska velikana u centru je pažnje sportske javnosti.

Favorita u finalu nema, iako većina medija i sportskih stručnjaka daje prednost "kraljevskom" klubu.

Dva tima posljednje finale tog takmičena igrala su 1998. godine, a Real je bio bolji golom Predraga Mijatovića u Amsterdamu.

Individualni kvalitet je na strani Reala, ali je "stara dama", nakon osvojenog prvenstva i Kupa Italije, koja djeluje kompaktno i čvrsto, "gladna" trofeja u Europi nakon dugo godina.

Proslavljeni nogometaš BiH Vlatko Glavaš kazao je da su njegove simpatije na strani Juventusa.

"Igraju dva velika tima. Naše želje, svih Bosanaca i Hercegovaca, vjerujem su na strani Juventusa, a znamo i zbog čega - Miralem Pjanića. On iza sebe ima fenomenalnu sezonu, osvojio je italijansku ligu, kup, već u prvoj sezoni igra finale Lige prvaka s Juventusom. Naravno to neće bit nimalo lagano", rekao je Glavaš.

Dodaje da ako se bude odlučivalo po kolektivu, Juventus ima puno šanse, međutim ako bude presudan individualni kvalitet onda je Real u prednosti. Nada se neizvjesnoj utakmici, ali očekuje da Juventus na kraju slavi.

"Ako već moram reći onda neka torinski tim bude prvak ne samo zbog Pjanića, nego i Buffona koji u 40. godini uspješno brani u tako u velikom klubu", jasan je Glavaš.

Mišljenja je da je "stara dama" u blagoj prednosti kada je u pitanju vođenje s klupe, jer po njemu Zidane ja mlad trener u velikom klubu koji je bio sjajan igrač.

"U Realu to ide samo po sebi, međutim Allegri je izgradio svoje ime radom i taktikom. Ako bude taktika odlučivala sigurno da je Juventus u prednosti", kazao je.

Smatra da je Pjanić mnogo napredovao u posljednje dvije godine te počeo bolje igrati za nacionalni tim iako je pružao sjajne partije u Romi.

"Sazrio je i očigledno je da mu je Allegri pronašao pravu ulogu, kao što je i za Marija Mandžukića koji je bio napadač, a sada igra lijevog bočnog i odigro je fenomenalno. Mislim da trener Juventusa nema niti jednu taktiku u kojoj ne igra Pjanić", potcrtao je Glavaš.

O ključnim karikama u oba tima kazao je da bi to kod Reala mogli biti Modrić, Bale i Ronaldo, dok je s druge strane posebno pomenu Higuaina, Dybalu ali i Pjanića. 

"Vjerujem da će većina stanovništva u BiH navijati za Juventus a ja mu od srca želim da osvoji taj trofej. Navijamo za Juventus", zaključio je Glavaš.

Utakmica se igra od 20.45 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije