Gattuso unuštio san Hajduka o Džeki? Neću igrače koji su pisali historiju, već one brze za ekipu'

0
Radiosarajevo.ba
Gattuso unuštio san Hajduka o Džeki? Neću igrače koji su pisali historiju,  već one brze za ekipu'
Foto: Collage / Gennaro Gattuso i Edin Džeko

Edin Džeko (38) se u posljednjem periodu spominjao kao moguće pojačanje Hajduka, neki turski mediji su čak objavili i da je sve dogovoreno, ali kako sada stvari stoje male su šanse da će kapiten BiH karijeru nastaviti u Splitu.

Džeko je u subotu, 6. jula, postigao gol za Fenerbahce u prijateljskom utakmici protiv Admire koji je završen konačnim rezultatom 1:1, a isti dan je Hajduk remizirao sa Shaktarom (1:1).

Trener Hajduka Gennaro Gatuso je dao izjavu nakon te utakmice te poručio da su mu potrebna dva brza krilna igrača i čini se od dolaska Džeke neće biti ništa.

UŽIVO | Uspostavljena putna komunikacija između Mostara i Jablanice. Evo za koga

UŽIVO | Uspostavljena putna komunikacija između Mostara i Jablanice. Evo za koga

"Ne brine me jer još nismo doveli nove igrače. Predsjednik i ljudi u klubu znaju da ne želim igrače koji su pisali fudbalsku historiju. Želim igrače koji su dobri za moj stil fudbala, funkcionalne i brze, koji su spremni nositi se s pritiskom 25-30 hiljada ljudi. Čekam dvojicu krilnih napadača, a onda ćemo vidjeti. Radimo na dovođenju krilnih napadača", rekao je trener Hajduka i dodao:

"Šaljemo ponude, neki od njih žele previše novca. Nadamo se da će dvojica krilnih napadača uskoro doći u klub. Kada imate fizički snažnu ekipu kao što je Shakhtar onda krilni napadači mogu izdržati 65-70 minuta. U špicu imamo trenutno Marka Livaju i Matu Antunovića, zato brojni drugi igrači igraju na tim pozicijama".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije